Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині затримали викрадачів 10 моторолерів

Хмельницька область 26-лис, 2009, 07:429 prov 724
У Красилові затримали трьох юнаків, які впродовж двох років займалися викраденням моторолерів у місцевих жителів.
«Тимурівська» трійця підійшла до справи більш ніж по-дорослому. Майже ніхто не звертає уваги на хлопчаків, які часом вештаються вулицями у вечірній час, тим більше у невеличкому містечку. А у них була мета: спостерігали, де і у якому дворі є моторолери. Обмізкувавши, що даний вид транспорту купується-продається без документів і є для сільських жителів сучасним і, як виявилося, дуже зручним «замінником» колишніх велосипедів, неповнолітні зловмисники вирішили на цьому заробити. Як стемніє, вирушали до залишеного напризволяще заздалегідь обраного транспортного засобу та виносили його з місця паркування у прямому розумінні на руках — один тримався за переднє колесо, інший — за заднє, а третій автовикрадач — за кермо. Інколи неповнолітні наважувалися навіть проникати у чужі гаражі.
У потаємній місцині хлопці розблоковували кермо, оглядали мопед та вирішували, що з ним робити. Вони заводили знайомства із працівниками автомайстерень та здавали двоколісних коней з двигунами на автозапчастини, отримуючи навзамін близько півсотні гривень. Але найвигідніше їм було продавати викрадений автотранспорт сільським жителям, тоді вони могли покласти у кишені майже тисячу. Але ж чим більший прибуток, тим більший ризик. У неповнолітніх не завжди була можливість виїжджати у район, до того ж у селах допитливі селяни часто ставили питання, на які не хотілося відповідати, та й дільничні інспектори міліції могли зацікавитися їх персонами. Тому хлопці спочатку витрачали нечесно здобуті кошти на усілякі розваги, як то комп’ютерні ігри, відпочинок у місцевих барах, дискотеках або хизувалися заможністю перед дівчатами, а потім знову вирушали «на справу».
Працівники Красилівського РВ УМВС, які зареєстрували протягом двох років більше десятка викрадень моторолерів, влаштували справжню засідку на неповнолітніх злодюжок і затримали їх «на гарячому». Згідно статей 185, 289 ККУ («Крадіжка», «Незаконне заволодіння транспортними засобами») зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Юлія ГРИНЬ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору