Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирі працівники міліції затримали молодика, який викрадав авто, «щоб покататися»

Житомирська область 02-гру, 2011, 12:019 prov 809
У листопаді, упродовж лише одного тижня, на території Корольовського району міста Житомира було вчинено відразу 6 незаконних заволодінь транспортними засобами. Об’єктом зазіхань невідомих щоразу ставали автомобілі марки «ВАЗ» – невибагливі «копійки, трійки, п’ятірки, шестірки».
- Для розкриття зареєстрованих злочинів та попередження нових фактів інспекторами Державтоінспекції разом з працівниками райвідділу були організовані спільні мобільні групи, до складу яких також увійшли дільничні інспектори, та оперативники карного розшуку, - розповідає начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Олександр Кравченко.
Вони працювали у нічний час – період, коли вчинялися незаконні заволодіння транспортними засобами, – та у районах обласного центру, де ці злочини були зареєстровані. Результат їх роботи не змусив довго чекати.
Наприкінці листопада працівники однієї з мобільних груп безпосередньо під час крадіжки авто затримали підозрюваного у її вчиненні. Ним виявився 28-річний житомирянин.
Молодик, затриманий «на гарячому», не став заперечувати власної вини. Більше того, була встановлена його причетність до низки інших подібних злочинів.
За його словами, його вчинки мали банальні причини – цікавість та алкоголь. Щоразу, перед вчиненням злочину, чоловік розважався у компанії знайомих, щедро вживаючи при цьому спиртне. Під час спільної трапези заздалегідь викрадав ключі від авто в їх власників, після чого сама крадіжка уже не видавалась такою складною. Йшов до машини, і використовуючи ключі, відкривав двері та заводив двигун.
Катався, переважно по місту, доки вистачало пального, а потім дуже обережно та майстерно паркував авто на найближчій стоянці чи просто у дворі будинку. Як пояснив затриманий, щоб ніхто інший не зміг вкрасти.
Під час відтворення подій у ході слідчих дій, хлопець, між іншим, пригадав крадіжку, вчинену ним ще влітку. Як з’ясувалося згодом, тоді було вкрадено машину, в якій знаходився зварювальний апарат. Втім, оперативники знайшли те й інше у місці, вказаному затриманим, що, певно, неабияк втішить власника речей.
На даний час, розповів заступник начальника Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області Олег Марковський, хлопець обгрунтовано підозрюється у вчиненні 6 незаконних заволодінь транспортними засобами та ще у 3 їх спробах. Відносно нього порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

Прес-служба Управління
ДАІ МВС України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору