Рівне:

Створення та просування сайтів

У Тернополі відбувся земельний аукціон

Тернопільська область 27-лис, 2009, 08:069 Lobanovskiy 1 038
Вчора відбувся черговий аукціон з продажу права оренди земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які знаходяться у комунальній власності Тернопільської міської ради.
Із підготовлених 9-ти лотів було виставлено лише 6, оскільки на решту не надійшло жодної заявки.
Про це Провінційці повідомляє Тернопільська міська рада.


Відтак, на аукціоні продано право оренди земельних ділянок терміном 10 років на вул. Глибока Долина (0,51 га, цільове призначення: будівництво туристичного готелю на 75 місць з вбудовано-прибудованими закладами громадського призначення), на вул. Золотогірській (0,0108 га, цільове призначення: будівництво зупинки громадського транспорту з малою архітектурною формою торгово-побутового призначення), на вул. Яреми (0,769 га, цільове призначення: будівництво багатоквартирного житлового будинку), на вул. Громницького (0,003 га, цільове призначення: під встановлення та обслуговування торгового павільйону по продажу продуктів харчування), на вул. Клима Савури (0,003 га, цільове призначення: під встановлення та обслуговування торгового павільйону по продажу продуктів харчування) та на вул. Купчинського (0,003 га, цільове призначення: під встановлення та обслуговування торгового павільйону по продажу продуктів харчування).
Загальна стартова ціна права оренди даних ділянок становила 546460 гривень, продали їх – за 608968 гривень.
Міський голова Роман Заставний наголосив, що сьогоднішній аукціон засвідчив перші ознаки пожвавлення на земельному ринку Тернополя в умовах світової фінансово-економічної кризи.
«Незважаючи на те, що міський бюджет отримає значно менше коштів, ніж очікувалось, ми позитивно оцінюємо проведення аукціону, - зазначив Роман Йосипович. – Факт продажу права оренди шести земельних ділянок підтверджує тенденцію активізації підприємницької діяльності тернополян».
За словами міського голови, кошти, які надійдуть з аукціону, використовуватимуть для фінансування ремонту вулиць, міжбудинкових проїздів, благоустрою міської території, а також інших заходів відповідно до потреб громади.
«Аукціон з продажу землі чи права оренди земельних ділянок забезпечує відкритість земельної політики та прозорість наповнення бюджету міста, тому ми й надалі продовжуватимемо цю практику», - підсумував Роман Заставний.
Наступний земельний аукціон міська рада планує провести у лютому 2010 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору