Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницьку область відвідав заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко

Хмельницька область 27-лис, 2009, 10:069 prov 1 086
25 листопада з робочим візитом Хмельницьку область відвідав заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко. Разом з головою обласної ради Іваном Гладуняком та народним депутатом України Василем Кравчуком високопосадовець відвідав Хмельницький національний університет.
Виступаючи перед студентами та викладачами ВУЗу Микола Томенко практично не говорив про політику. Він поділився враженнями від того, як йому вдається займатися творчою роботою як науковцеві під час вимушених перерв у роботі Верховної Ради (коли регіонали блокують її трибуну).
У Хмельницький він приїхав презентувати дві свої нові книги: "Історія української Конституції" та "Український романтик Микола Гоголь".
Про це Провінційці повідомляє Хмельницька обласна рада.


«… Навчатися ніколи не пізно. А удосконалюватися потрібно усе життя. … Ми з вами будемо вдосконалюватися разом, обмінюватимемося набутим досвідом. Мені у вас також є чому повчитися», - заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.
Спочатку Микола Томенко познайомив присутніх із книгою “Український романтик Микола Гоголь”, яка теж пов’язана з історією України. Річ у тому, що науковець знайшов переписку Гоголя з Максимовичем, у якій письменник згадує, що хоче написати фундаментальну історію України. Зацікавившись цією гранню творчості Миколи Гоголя, пан Микола Томенко видав книгу до його 200-ліття з дня народження, яке святкували 1 квітня цього року.
Ідея створення посібника «Історія української Конституції» виникла, за словами автора, іще в роки його навчання в аспірантурі, відтак більшу частину матеріалу було зібрано саме тоді, а згодом опрацьовано і додано наукові коментарі. Книга охоплює усі конституційно-державні акти України від найдавніших часів до сучасності, зокрема такі, як: «Пакти й конституції…» Пилипа Орлика (1710 р.), «Начерки Конституції Республіки» Георгія Андрузького (1850 р.), Основний закон «Самостійної України» (1905 р.), текст Конституції УНР (1918 р.) тощо, а також містить докладний аналіз та коментарі до наведених документів. Автор видання намагався простежити динаміку, закономірності розгортання та специфіку змін конституційних процесів в Україні та їхній безпосередній вплив на державотворчі процеси. «Досліджуючи історію українських конституцій, а також контексти, у яких вони народжувались, – зауважив Микола Томенко, – можна дійти висновку, що написання конституції було одним із ключових завдань української еліти практично на всіх етапах формування української держави». Відтак автор поділився власними міркуваннями щодо сучасного стану конституційного процесу в Україні, зокрема наголосив, що формування конституції в нашій державі радше має політичний характер, ніж суто правовий, тому такий державний документ повинна укладати група фахівців, віддалена від політичних процесів у країні.
Микола Томенко також є автором низки книг, що вже досить відомі українському читачеві, серед них: «Самоозначення України: від історії до політики», «Абетка української політики», «Теорія українського кохання» та інші.
Також віце-спікер ВРУ передав до бібліотеки вишу компакт-диски, що стали результатом мистецького проекту Фонду Миколи Томенка «Справедлива країна» та Національної радіокомпанії України, спрямованого на популяризацію української культури на теренах нашої держави та у світі загалом: «Головні пісні та мелодії України», «Класика української літератури. Живі голоси».
А також поділився планами на майбутнє, які зокрема пов’язані із створенням аудіовидання «Слуханка для української малечі» - збірки кращих народних казок, пісень, лічилок, танців для дитячих садочків у виконанні відомих українських співаків.
Нову збірку Микола Томенко разом з Іваном Гладуняком планує презентувати дошкільнятам області уже на новорічні та рідздвяні свята.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору