Рівне:

Створення та просування сайтів

400 комплектів аудіо-дисків «Слуханка для української малечі» подарував освітянам Рівненщини Микола Томенко

Рівненська область 15-січ, 2010, 10:169 Lobanovskiy 952
400 комплектів аудіо-дисків «Слуханка для української малечі» 13 січня подарував освітянам Рівненщини голова Фонду «Справедлива країна» Микола Томенко. Майже 40 таких комплектів напередодні 13 січня він особисто вручив завідувачам усіх дитячих дошкільних закладів Рівного. Решта «Слуханок» від сьогодні будуть розвезені в кожен район - в усі дитячі садки області.
Про це Провінційці повідомила прес-секретар голови обласної ради Юлія Василенко.


«Якщо є читанка, то чому не може бути слуханка? – розповів журналістам під час брифінгу автор ідеї Микола Томенко. - Я планую до свята Водохреща завершити перший етап акції з вручення таких дисків. Загалом буде роздано понад 5 тисяч екземплярів. Рівненщина – третя після Київщини та Житомирщини область, куди я привіз ці компакт-диски».
Нагадаємо, що комплекту входять два аудіо-диски: на першому вміщено 20 найвідоміших українських казок та казок народів світу, другий диск – це музичне зібрання з дитячих танцювальних пісень, веснянок, купальських пісень, колядок та щедрівок, колискових, а також закличок, лічилок та ігор для малечі у виконанні кращих дитячих колективів та відомих українських артистів.
«Слуханка для української малечі» - це новий спільний проект Фонду Миколи Томенка «Справедлива країна» та Національної радіокомпанії України, яка поділилася своїми архівами. «80 % з того, що є на цих компакт-дисках, - це архівні матеріали Національної радіокомпанії України і майже всі вони датуються 60-ми роками минулого століття. Тобто, в сучасній незалежній Україні практично ніхто не займається створенням подібних речей для найменших українців», - зауважив Микола Томенко.
Упродовж останніх трьох років Фондом та НРКУ було видано три аудіо-проекти: «Головні пісні та мелодії України», «Класика української літератури. Живі голоси» та «Лебеді материнства: Живий голос Василя Симоненка». За сприяння голови обласної ради Олександра Данильчука вони були передані усім загальноосвітнім закладам Рівненщини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору