Рівне:

Створення та просування сайтів

У Хмельницькій області відкрили нову школу

Хмельницька область 15-січ, 2010, 11:179 Lobanovskiy 965
14 cічня з робочим візитом Хмельницьку область відвідав заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко. Разом з головою обласної ради Іваном Гладуняком, народним депутатом України Василем Кравчуком віце-спікер взяв участь в урочистому відкритті загальноосвітньої школи І - ІІ ступенів в селі Волиця Теофіпольського району.
Нова школа почала будуватись ще з 1991 року, потім будівництво зупинилось. Однак з 2005 року завдяки активній позиції тоді ще голови Теофіпольської райадміністрації Василя Кравчука на даному об'єкті знову розпочались роботи.
Під час свого виступу перед учнями, педагогічним колективом та громадою села на урочистостях Іван Гладуняк подякував Миколі Томенку та Василю Кравчуку за активну участь у розбудові об'єктів соціальної сфери Хмельниччини. За словами голови обласної ради, того мільйона гривень, які було виділено з обласного бюджету, виявилось досить мало для завершення будівельних робіт. Велику допомогу впродовж будівництва надало місцеве сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Волиця”, яке зараз очолює депутат обласної ради Діна Кравчук. Основне ж фінансове навантаження лягло на державний бюджет.
"Дана школа - це символ того, як людина може реалізувати свою мету, - говорить Іван Гладуняк.

Нині в новій школі навчається трохи більше сотні дітей, хоча розраховане нове двоповерхове приміщення на більшу кількість учнів. Просторі теплі класні кімнати, великий спортивний зал, комп'ютерний клас, актовий зал - відтепер учні села Волиця завдяки своєму земляку здобуватимуть освіту в сучасних комфортних умовах.
Микола Томенко наголосив на важливості даної події для громади області. «Так, як діє депутатський корпус та місцева влада на Хмельниччині, це правильний підхід, оскільки йдеться про максимальне об´єднання коштів державних, місцевих та бізнесу для того, щоб активно відновлювати та покращувати соціальну інфраструктуру», - сказав він.
Виступаючи на урочистих заходах, Микола Томенко також поінформував, що урядом буде виконана Постанова Кабінету Міністрів від 5 жовтня 2009 року про встановлення з 1 січня надбавки вчителям в розмірі 20 відсотків посадового окладу незалежно від того, що Секретаріат Президента через Прокуратуру намагається всіляко не допустити виконання цієї Постанови, а місцеві чиновники знаходять різноманітні приводи, щоб її не виконувати. «Я впевнений, що уряд Юлії Тимошенко зробить все, щоб з 1 січня вчителі отримали 20 відсоткову надбавку, як це і передбачено відповідною Постановою Кабінету Міністрів», - наголосив віце-спікер.

Під час зустріч з керівниками загальноосвітніх шкіл району Микола Томенко також презентував просвітницькі проекти фонду «Справедлива країна», зокрема, диск «Слуханка для української малечі», який буде передано в кожний дошкільний освітньо-виховний заклад Хмельницької області. Заступник Голови ВРУ повідомив, що сьогоднішньою презентацією в Хмельницькій області продовжується реалізація спільного проекту Фонду на Національної радіокомпанії України «Слуханка для української малечі» в Україні. Він поінформував, що диск вже отримали дитячі садочки Житомирської та Рівненської областей, а також декілька районів столиці та нагадав, що поступово цей диск зможуть безкоштовно отримати всі дошкільні освітньо-виховні заклади, яких в Україні налічується більше 15 тисяч.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору