Рівне:

Створення та просування сайтів

Що збереже чоловіче серце?

Сторінка для чоловіків 27-лис, 2009, 11:189 prov 1 974
Американські кардіологи вважають, що збереже серце порція лосося або іншої жирної риби. Страва з неї, зроблена лише раз на тиждень, допоможе знизити ризик виникнення серцевої недостатності у чоловіків. Медики вкотре довели, що жирна кислота омега-3 незамінна для серцевого здоров’я.

Протягом шестирічного періоду лікарі спостерігали за здоров’ям понад 39 тис. чоловіків у віці від 45 до 79 років. Аналіз показав, що у чоловіків, які їли жирну рибу (оселедець, скумбрія, лосось, озерна форель) один раз на тиждень, на 12 відсотків рідше розвивалася серцева недостатність. Чоловіки, що вживали в день по 0,36 г жирної кислоти, були захищені від серцевих проблем на 33%.
Тому недаремно клініцисти рекомендують чоловікам для підтримки правильної роботи серця їсти рибу в помірних кількостях, найкраще — один-два рази в тиждень. Омега-3, як основний компонент риби, дозволяє ефективно запобігати цілому ряду чинників ризику для серцевих захворювань, зменшуючи рівень триглицеридів у крові, знижуючи артеріальний тиск, стабілізуючи ритм серця і частоту серцевих скорочень. У сукупності такі корисні властивості риби сприяють зменшенню ризику виникнення серцевої недостатності, викликаної гіпертонією або серцевою ішемією. Серцева недостатність є основною причиною госпіталізації серед пацієнтів, старших 65 років, і характеризується такими симптомами, як втома, слабкість, важкість пересування, швидке або нерегулярне серцебиття, постійний кашель і хрипи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору