Рівне:

Створення та просування сайтів

Для хворого серця корисні гречка та соя

Порадниця 08-бер, 2007, 16:219 prov 1 387
Якщо потерпаєте від серцево—судинних хвороб, для покращення стану потрібно дотримуватися дієт. Які продукти корисні для хворого серця, розповів професор, завідувач кафедри кардіології Буковинського медичного університету Віктор Тащук.

– Якщо дослідження підтвердили серцеві проблеми, потрібно припинити палити. Алкоголь бажано не вживати, але якщо це надто складно, то максимальна дозволена доза – 30 грамів міцного напою. Спеціальною повинна бути і дієта.

Харчування за серцево—судинних хвороб

Бажано вживати нежирні сорти м’яса. Рибу – у відвареному вигляді, або відварену, а потім обсмажену. Оселедець – вимочений (1—2 рази на тиждень). Корисні молоко, молочнокислі продукти, нежирні сири, вівсяна, гречана, пшоняна каші, овочеві супи (нежирний м’ясний суп 1—2 рази на тиждень), білий хліб, чорний хліб (200 грамів на день), овочі, салати з олією. У помірній кількості – квасоля, горох. Корисно вживати продукти, багаті на калій та магній, фрукти.

Харчування за атеросклерозу

Бажані житній хліб з борошна грубого помелу, вівсяна і гречана крупи, нежирні сорти м’яса, риби (тріска), яєчний білок, нежирний сир (не менше 100—150 грамів на день), вироби із сої, свіжі овочі, фрукти, ягоди, соки, настої з плодів шипшини, нерафінована олія (30 грамів на день). Корисні масло, сметана у помірній кількості, оскільки молочні жири, хоч і є постачальниками холестерину, одночасно служать важливим джерелом вітаміну А та лецитину. Рідину обмежити до літра, сіль – до 3—5 грамів. Необхідно додати до раціону вітаміни С, Р, групи В, пивні дріжджі (по 75 грамів на день). Харчуватися 5—6 разів на день. Жовток яєць багатий на лецитин, кількість якого у 8—10 разів перевищує вміст холестерину, тож рекомендується одне яйце на день.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору