Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині пограничники схопили особливо небезпечних нелегалів

Львівська область 28-лис, 2009, 12:039 prov 1 228
На Львівщині прикордонники схопили п’ятьох громадян Білорусі, що намагалися незаконно перетнути українсько-польський кордон. Поведінка затриманих та речі, які в них знайшли, вказували, що це - банда злочинців.
П’ятеро молодих людей, серед яких жінка, намагалися пройти в Польщу поблизу пункту перепуску Шегині без жодних документів. Простували не криючись. За 30-ти метрів до кордону гурт затримали.
Андрій Півторак, керівник групи дізнання Мостиського прикордонного загону:
- Дані громадяни являються громадянами Білорусії, які прибули в Україну з метою подальшого слідування в країни Євросоюзу. Зухвалі, вони відмовлялися назвати свої імена. Свої імена повністю тільки нещодавно вони назвали.
Затримані твердили, що просто збирали гриби поблизу кордону. Та згодом таки зізналися: хотіли потрапити на Захід.
Ярослав, затриманий:
- Со Львова в Шегини мы приехали маршрутке. Вышли с маршрутки, у какой-то пожилой женщины спросили, где граница. Показала. И мы просто пошли в ту сторону, и все. Просто я был там уже, понравилось. Ну, не обязательно в Польшу, в Евросоюз. Там жизнь лучше.
Під час огляду нелегалів правоохоронці запідозрили: можливо, перед ними банда.
Любомир Щутяк, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:
- Були виявлені татуювання на одному з них, які свідчили про те, що людина отримала ці татуювання, відбуваючи покарання . І, судячи з агресивності тих татуювань, вона відбувала покарання за тяжкі злочини. Виявлено набір натфелів. Ну, скоріше, були як заточки, вони були загострені. Добрі ручки, добре загострені натфелі. Це тільки для спричинення тілесних ушкоджень.
Правоохоронці припускають, що нелегали втікали з України, бо скоїли тут кілька тяжких злочинів. За оперативною інформацією міліції, востаннє гурт діяв в Одесі. Самі ж затримані розповідають, що вони - білоруси. І два тижні просто мандрують.
Ярослав, затриманий:
- Во Львов ми приехали из Киева. Мы вообще ездили на море посмотреть. Попутешествовать захотелось.
Та міліціянти не ймуть віри. Адже підозрілий навіть склад групи: четверо чоловіків і одна жінка.
Любомир Щутяк, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:
- Дівчина в групах використовується, там вона легше находить контакт з мужчинами, в барах чи в транспортному засобі. В різних речах вони могли її використовувати, ця інформація перевіряється.
Правоохоронці вже з’ясували: в Білорусі молоді люди накоїли лиха. Якщо так діяли і в Україні, то тут їх посадовлять за ґрати.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська область. НТН.

НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору