Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині двоє чоловіків викрадали метал з чужих помешкань

Львівська область 15-бер, 2010, 09:379 Lobanovskiy 986
Полювання на брухт влаштували двоє мешканців Яворова, що на Львівщині. У пошуках металу чоловіки обнишпорили кілька квартир. Забирали все, що можна було здати на пункті прийому.

У цьому будинку мешкають працівники Яворівського залізничного депо. Але тільки влітку, бо в помешканні - жодних комунікацій. Відсутністю людей скористалися двоє спритників.

Валерій Будка, керівник відділення Яворівського РВ міліції:

- На даний час в цьому будинку є не житловий в зв’язку з відсутністю комунікацій. Але власники залишили своє майно на зберігання і періодично їх відвідували та перевіряли.

Під час чергового візиту один з них побачив: у будинку побували злодії.

Руслан Домніцак, керівник Яворівського РВ міліції:

- В Яворівський райвідділ поступило повідомлення про те, що на вулиці Вокзальній міста Яворова мешканцем однієї з квартир виявлено виламані двері квартири. Крім того, під час огляду було виявлено, що в інших квартирах теж виламані двері, що вказує на те, що в інших квартирах теж скоєні крадіжки. Виїздом на місце СОГ було встановлено, що в чотирьох квартирах виламані двері.

Здивувало постраждалих те, що побутова техніка та цінні речі залишилися на місці. Поцупили тільки вироби з металу.

Руслан Домніцак, керівник Яворівського РВ міліції:

- Викрадались переважно вироби з металу - каструлі, сковорідки, швейні машинки, електроплитки. Здивувало те, що злочинці не викрали електротоварів, тобто, телевізорів, які на даний момент були в квартирі. З цього було видно, що дійсно їх цікавило саме викрадення таких речей, які можна було здати на металобрухт.

Правоохоронці почали перевіряти пункти прийому брухту. І на одному з них знайшли вкрадені речі. А за деякий час затримали й злодіїв. Ними виявились двоє молодиків.

Євген, затриманий:

- Так просто йшов мимо, і дивлюся, що нежилий будинок - та й зайшов, взяв пару речей, потім зайшов в магазин і купив собі солодке, сигарети, і все.

Затримані кажуть: брали металеві вироби тільки тому, що їх простіше продати й не потрапити при цьому в поле зору міліції.

Євген, затриманий:

- Я не брав такого, щоб десь ходити, продавати. А таке, щоб скоріше заробити і собі піти в магазин.

Проти металістів порушили кримінальну справу. Не забули й про приймальний пункт, куди злодії збували крадене. Бізнес виявився нелегальним.

Валерій Будка, керівник відділення Яворівського РВ міліції:

- Дана подія, можливо би, не мала місце, якби представники пунктів прийому металобрухту не порушували своїх правил прийому і не приймали брухт у фізичних осіб, що в них заборонено, і на що вони не мають ліцензії, або хоча б фіксували, від кого приймають.

Уляна Сенько, Юрій Котоус, Львівська область.
http://ntn.ua/uk/news/robberies/2010/03/12/3343
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору