Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську закрили благодійний фонд, який опікується хворими на СНІД

Івано-Франківська область 01-гру, 2009, 11:599 prov 1 011
Епідемія грипу затьмарила не менш серйозні проблеми з віл-інфекцією, хоча її-то ніхто й не скасовував. За темпами поширюваності Україна перша у Європі. У 2010 році діагноз ВІЛ можуть поставити шестистам тисячам українців.

Щодня в країні 52 людини дізнаються, що хворі на смертельну недугу. Але насправді сміливо можна помножувати цю цифру, принаймні, на чотири. Чиновникам не дуже хочеться, щоб Україна очолювала сумний рейтинг. Втім, саме вони перекривають кисень волонтерам. На Прикарпатті, в Івано-Франківську закрили благодійний фонд, який опікується хворими на СНІД. Фінансування припинено. Немає навіть разових шприців та тестів. Голова доброчинної організації звинувачує столичних чиновників.

Андрій Микитин, голова доброчинного фонду:

- Ідеться про міжнародний Альянс ВІЛ-СНІД, який говорив, що буде працювати відкрито, щоб люди знали, куди ідуть мільйони доларів, які виділили Україні, завдяки уряду з-за кордону, але вони встановили собі зарплати в тисячі доларів. Я критикував, вони сказали, що я повинен вибачитися, тоді вони розглянуть всі наші запитання. Це порушення Конституції, 36 статті, де ідеться про те, що всі організації вільні перед законом.

НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору