Рівне:

Створення та просування сайтів

Жіночі свята: мрії і реальність

Я + Ти 03-бер, 2005, 17:319 prov 1 584
Як же поздоровляють любих дружин, матерів, сестер, доньок там, де 8 березня – лише восьмий день першого весняного місяця, який нічим не відрізняється від дня сьомого чи дев’ятого?

У Японії 3 березня відзначаються незвичні свята – День дівчаток. До речі, у Країні вранішнього сонця це не єдиний день, присвячений дівчаткам! Щороку 15 листопада проводиться ще одне свято дівчаток, правда, не всіх, а лише тих, кому три та сім років. Цього дня дівчаток наряджають, як ляльок, у яскраві кімоно, рум’янять їм щоки, роблять стародавні зачіски й ведуть до синтоїстського храму, аби помолитися про дарування дітям міцного здоров’я і добробуту. Пов’язане це свято з тим, що в самурайських родинах дівчаткам із трирічного віку дозволялося відрощувати довге волосся, а з семи років – носити кімоно з поясом замість шнурка.

Аналогом нашого 8 березня в більшості країн світу можна вважати День матері, який відзначають у різний час. У Австралії, Бельгії, Данії, Італії, Туреччині, Фінляндії, США, Японії День матері святкують у другу неділю травня. У Великобританії – у четверту неділю Великого посту. В Індії на початку жовтня проходить десятиденне свято Дурга Пуджа – на честь десятирукої богині-матері Дурги. В Іспанії та Португалії 8 грудня – свято на честь Матері Божої і всіх матерів. У Франції і Швеції мам поздоровляють в останню неділю травня. Незадовго до цього дня шведський Червоний Хрест розпочинає продаж симпатичних пластикових квіточок. Виручені гроші йдуть на те, аби надати невелику оплачувану відпустку багатодітним матерям. Але найоригінальніше День матері відзначають, мабуть, у Сербії (о загадкова слов’янська душа!). Цього дня (за два тижні до Різдва) діти рано вранці підкрадаються до сплячої матусі та. . . зв’язують її. Прокинувшись, полонянка вдає надзвичайне здивування, виявивши себе із зв’язаними руками й ногами. Їй доводиться “відкуповуватися” від дітей подарунками, із вечора захованими під подушку.

У Франції в першу неділю березня щорічно відзначається Свято бабусь. Цього дня всім бабусям і взагалі жінкам старше 55 років демонструють незвичайну пошану й повагу.

А взагалі-то, незалежно від поведінки чоловіків, 8 березня – чудовий привід здійснити певний “акт любові до самої себе”. Неважливо, що стане його результатом – нова губна помада чи подорож до столиці Франції. Головне – пригадати, відчути, що життя, хоча б яким воно не було, усе-таки – щастя. Бути жінкою – велике щастя. І в житті цієї щасливої жінки – вашому житті! – знову настала весна.

За матеріалами Інтернет-видань сторінку підготувала Наталія Гаврилюк
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору