Рівне:

Створення та просування сайтів

У Хмельницьку підлітки пошкодили історичну святиню

Хмельницька область 08-гру, 2009, 10:209 Lobanovskiy 998
У місті Кам’янець-Подільському четверо неповнолітніх побилися об заклад та пошкодили пам’ятник, споруджений у пам’ять євреям, розстріляним у часи Великої Вітчизняної війни.
Хлопці, 15-ти і 16-ти років, о 21-й годині поверталися додому після прогулянки і, проходячи повз кладовище, почали один перед одним хизуватися у сміливості. Один із них запевняв товаришів, що не вірить у містику та Божу кару, а у якості підтвердження власних слів запропонував пошкодити пам’ятник, загиблим під час війни євреям. Юнак підбирав ритуальне каміння з могили та жбурляв ним об постамент, закликаючи товаришів робити те саме. На згадку про пригоду, один із спостерігачів наруги над могилою захопив із собою ритуальний камінчик у формі серця із пам’ятною табличкою.
Працівники міліції затримали неповнолітніх вандалів за дві доби, хлопці і гадки не мали, що вчинили злочин. Відносно головного заколотника порушена кримінальна справа за ознаками статті 297 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. Окрім того, батькам юнаків, які не навчили своїх синів елементарної поваги до святинь української історії, доведеться компенсувати витрати на відновлення пошкодженої стели.
Всього ж у 2009 році на Хмельниччині зареєстровано 15 випадків наруги над могилами. Вісім злочинів розкрито і шість уже спрямовано до суду.

Про це повідомляє Юлія ГРИНЬ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору