Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині вандали які вчинили акт вандалізму на кладовищі не знають чому вони це зробили

Волинська область 01-гру, 2009, 07:569 Lobanovskiy 962
Тиждень тому ЗМІ повідомляли про черговий випадок акту вандалізму на території Волинської області. У селі Низкиничі Іваничівського району 20 листопада до міліції звернувся сторож місцевого монастиря та заявив, що впродовж минулої ночі невідомі на сільському кладовищі пошкодили пам’ятники на шести могилах.

Через декілька днів підозрюваних затримали, проте вони до кінця не могли пояснити, чому того вечора попрямували на кладовище і вчинили там справжнісінький рейвах. Виявилося, що хулігани на момент скоєння злочину перебували у стані алкогольного сп’яніння та були досить збудженими, адже поверталися від дівчат, з котрими у них не склалося. Очевидно, що такий емоційний стан додав агресії та спонукав до якихось активних дій. Однак, чому саме кладовище стало тим місцем, куди хлопці прийшли зганяти свою злість, ніхто сказати не може.

В.о. начальника Іваничівського РВ УМВС України у Волинській області Микола Вовчук розповів, що підозрювані, перед тим як зіпсувати надгробки, розбили вікно у ЖКГ№2 та пошкодили огорожу біля монастиря, поруч з яким і знаходиться кладовище. Охоронець помітив зловмисників та зробив їм зауваження, думаючи, що ті підуть собі геть. Однак хлопці завернули на цвинтар і пошкодили там шість надгробків. За словами підозрюваних, вчинили вони злочин винятково з хуліганських мотивів та під дією алкоголю. Микола Олександрович також розповів, що одного із затриманих привів батько, аби син зізнався у скоєному та покаявся.

В.о. начальника райвідділу міліції зазначив, що встановити злочинців вдалося майже одразу:

- Ми відпрацьовували місцевих мешканців, перевіряли інформацію від населення, тому дуже швидко було встановлене коло підозрюваних осіб. Крім того, розпитували людей, котрі могли б стати свідками, чи бачили когось з порізаними руками.

Вчинок двадцятиоднорічних хлопців абсолютно не відповідає їхньому соціальному портрету: вони обидвоє характеризуються позитивно і ніколи не мали жодних проблем із законом. Тому дуже важко знайти причину такого миттєвого сплеску агресії, а тим більше пояснити його з точки зору здорового глузду.

Нам вдалося також поспілкуватися з одним із затриманих. Микола розповідає, що з товаришем поверталися від дівчат, аж раптом чомусь опинились на кладовищі, а ще за мить він наносив перші удари по пам’ятниках, які під сильними руками та ногами хлопців осипалися на землю. Тепер, звичайно, підозрюваний неабияк жалкує про скоєне і не знає, як дивитиметься людям в очі. Також зловмисники планують відновити пошкоджені надгробки.

На даний момент порушена кримінальна справа за ст. 297 ч.2 (наруга над могилою) КК України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Про це повідомляє Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору