Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині банкір викрав грощі з сейфу

Івано-Франківська область 08-гру, 2009, 14:139 Lobanovskiy 1 061
З минулого недільного вечора і до понеділка в місті Косів, що на Івано-Франківщині, працівники міліції здійснювали комплекс оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, спрямованих на розкриття таємниці зникнення значної суми грошей з каси відділення одного з комерційних банків. Про зникнення готівкових коштів повідомив міліції сам керуючий цим відділенням, який, у свою чергу, дізнався про це з телефонної розмови з невідомою особою. На місце події негайно виїхав наряд Державної служби охорони, слідчо-оперативна група працівників міліції, експерти-криміналісти.

У ході проведення ретельного огляду місця події будь-яких слідів несанкціонованого проникнення в приміщення відділення банку не було виявлено. Правда, двері у приміщення каси та сейфу дійсно були відчинені. Крім того, правоохоронці зафіксували сліди демонтажу відеокамери спостереження та системного блоку із записами. З приміщення установ це обладнання теж зникло.

В результаті здійснення першочергових оперативно-розшукових заходів із застосуванням оперативно-технічних та техніко-криміналістичних засобів, зокрема, криміналістичної лабораторії Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області, встановлено, що до крадіжки грошей безпосередньо причетний керуючий відділенням банку.

Маючи доступ до кодів сигналізації, 5 грудня 30-річний чоловік попередньо зняв з-під охорони приміщення відділення банку і за допомогою дублікатів ключів проник всередину каси і відчинив сейф, де зберігалися готівкові кошти. Щоб приховати свою причетність до вчиненого злочину, замести сліди і дезорієнтувати правоохоронців, підозрюваний демонтував відеокамеру та системний блок з архівом її записів. Дане обладнання зловмисник перевіз в село, де проживає, і втопив в озері. 7 грудня в ході проведення подальших розшукових заходів працівники міліції з допомогою водолазів виявили на дні озера як відеокамеру, так і системний блок.

Під час проведення обшуку вдома у керуючого відділенням банку було виявлено пакунок з грошима, зокрема, вилучено 48 390 гривень, 15 775 доларів США, 400 фунтів стерлінгів, 5000 російських рублів.

Те, що це саме ті гроші, які зникли з каси, засвідчували стрічки з логотипом і назвою комерційного банку. Щодо керуючого відділенням банку порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.185 Кримінального кодексу України – крадіжка в особливо великих розмірах. Затриманий перебуває під вартою.



Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору