Аби ознайомитися з умовами перебування хворих у будинку-інтернаті та забезпеченням їх повноцінним харчуванням, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Грушко відвідав Череський психоневрологічний будинок-інтернат у Сторожинецькому районі.
Про це повідомляє Чернівецька ОДА.
Протягом цього року та минулоріч тут значно покращилися умови перебування підопічних, зокрема, за кошти обласного бюджету зроблено капітальний ремонт внутрішніх санвузлів та душових, за рахунок районного бюджету та кошти Українського фонду соціальних інвестицій відремонтовано “Денний центр працетерапії та організації дозвілля “Череш”, завдяки допомозі меценатів у закладі встановлено металопластикові вікна та двері. “За останні два роки заклад суттєво змінився на краще, – відзначив Олександр Грушко. – Цей будинок інтернат та подібний заклад у Хотинському районі наразі є найкращими в області”.
У Череському психоневрологічному будинку-інтернаті під опікою перебуває 142 хворих людей. За ними доглядають 8 медиків та 29 санітарів. При психоневрологічному закладі утримують підсобне господарство, де вирощують велику рогату худобу, свиней, займаються сільським господарством. Реабілітація хворих відбувається у денному центрі працетерапії та організації дозвілля. Тут підопічні мають змогу реалізовувати власні творчі нахили та уподобання – вони малюють, різьблять по дереву, грають в інтелектуальні ігри, переглядають кінофільми та слухають музику. Крім того, багато спальних кімнат укомплектовані телевізорами. Тому навіть лежачі хворі, яких у будинку-інтернаті є близько тридцяти, можуть довідатися про останні новини. Директор будинку-інтернату Родіка Гатеж розповіла, що цьогоріч продуктами суттєво допоміг Глибоцький територіальний центр, який передав установі 7 тонн картоплі, 1 тону буряка, 300 кг моркви, 500 кг капусти на суму 20 тисяч гривень. Окрім того, у Череському будинку-інтернаті є усі необхідні запаси м’яса, круп, консервованої продукції власного приготування. Отож, підопічні інтернату зимуватимуть з повним переліком необхідних для збалансованого харчування продуктів.