Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина ініціюватиме зміни щодо фінансування інтернатів

Актуально 05-кві, 2012, 09:599 prov 1 122
Формулу фінансування інтернатів, де перебувають вихованці з особливими потребами, необхідно переглянути, переконаний Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Відтак, запропонував заступникові голови облдержадміністрації Світлані Сад разом із обласними фахівцями проаналізувати всю законодавчу базу, яка регламентує діяльність дитячих будинків-інтернатів, та запропонувати зміни, які покращили б їх роботу в усій державі, повідомляє прес-служба ОДА.
Зокрема, цьогоріч у Мирогощанському дитячому будинку-інтернаті, який відвідав Юрій Павленко, на харчування одного підопічного в день із держбюджету виділено 3 гривні, а на лікування – 97 копійок. Втім, залучивши різні джерела фінансування, видатки на лікування збільшили вдвічі, а на харчування – майже вдесятеро (29 гривень 25 копійок у день витрачали в І кварталі 2011 року). Оскільки заклад має підсобне господарство, відтак – власні м'ясо, молоко, овочі та консервацію, то в меню підопічних є все необхідне, зауважила Світлана Сад.
Нині на повному державному утриманні в інтернаті перебуває 107 підопічних із вадами психічного, розумового та фізичного розвитку. 12 із них неповнолітні. Щоб охопити їх сімейними формами виховання, необхідно створювати стаціонари для денного перебування, наголосив Юрій Павленко. За його словами, потужна база для реабілітації дітей із особливими потребами та всебічна підтримка їх родин допоможе зменшити кількість сиріт. Рівненщина вже працює в цьому напрямі.
Світлана Сад також звернулася до Юрія Павленка з проханням посприяти зі створенням реабілітаційних закладів змішаного типу, де людям із особливими потребами змогли б надавати якісну медичну, соціальну та професійну реабілітацію. Нині на погоджені в Мін’юсті перебувають всі необхідні документи на перепрофілювання обласного центру професійної реабілітації інвалідів, що в селі Олександрія.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору