Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині селяни підмінили своє мертве теля на фермерське живе

Хмельницька область 09-гру, 2009, 12:089 Lobanovskiy 861
На Хмельниччині селяни вирішили помінятися з місцевим сільгоспом худобою. Привезли на ферму мертве теля, а там узяли здорове. Подружжя сподівалося, що афери ніхто не помітить - загибель приплоду річ буденна. Та спритники не врахували, що на фермі своїх годованців знають.
У Волочиському районі Хмельниччини хліви на засувах і вдень, і вночі. Тут головний скарб - худоба. Її бережуть наче власних дітей. Сільське подружжя очікувало на поповнення й підраховувало прибутки. Та корова народила мертве теля. Сім'я довго не горювала. На місцевій фермі якраз теж приплід. Тож пізно ввечері спритні господарі принесли туди мертве телятко, а натомість узяли живе і здорове. Та підміну помітили.
Микола Сиско, працівник ферми:
- Прийшов на роботу в половину шостого, доярка подоїла у відро, а теля на дворі було. Бере молоко, прийшла напувати, бачить - лежить теля, подивилася - не тої масті. Зразу мені сказала. Я прийшов, подивився, бачу, зовсім не наше теля. І потом доложив голові колгоспу.
Керівник господарства одразу звернувся до правоохоронців. У райвідділку на столі у слідчих купа заяв про такі крадіжки. В області багато м’ясопереробних підприємств, і попит на м’ясо великий. Тож худоба в селах не застоюється. Недопильнував - утратив тварину. Фермерське телятко знайшли того самого дня.
Олег Оласюк, дільничний інспектор Волочиського РВ міліції:
- Під час подвірного обходу було встановлено, що викрадено теля, і дану крадіжку здійснили місцеві жителі. Вони забрали теля із ферми, занесли його на своє домогосподарство, звідки його було вилучено працівниками міліції. І повернуто на фермерське господарство.
Викрите подружжя брязнуло гаманцем, для доведення своєї невинуватості найняло дорогого адвоката. Із журналістами та дільничними - жодних розмов. Утім, правоохоронці запевняють: шахраї не відкараскаються. Доказів злочину досить. За крадіжку сімейній парі загрожує до 3-х років ув'язнення.

Інна Дудченко, Іннеса Пронік, Хмельницька область, НТН.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору