Рівне:

Створення та просування сайтів

У Чернівцях СБУ виявила незаконний витік інформації, яка є власністю державі

Чернівецька область 09-гру, 2009, 12:149 Lobanovskiy 799
У Чернівцях співробітники СБ України у ході реалізації заходів, спрямованих на захист інформаційної безпеки, виявили факт несанкціонованого витоку відомостей, які є власністю держави.

Однією із держаних установ для виробничих потреб було взято в оренду комп’ютерне обладнання у комерційної структури. В подальшому це обладнання використовувалось для обробки конфіденційної інформації з грифом обмеженого доступу, яка є власністю держави. У ході опрацювання частина цієї інформації була скопійована на жорсткі диски системних блоків орендодавця.

Однак після розірвання договору оренди й повернення комп’ютерної техніки комерційній структурі конфіденційна інформація з указаних магнітних носіїв всупереч вимогам чинного законодавства не була знищена в установленому порядку.

У результаті стався несанкціонований витік відомостей, які є власністю держави, що надало можливість ознайомитися з нею стороннім особам і незаконно використовувати її для власних потреб.

Слідчими СБУ стосовно керівника відділу державної установи, відповідального за експлуатацію електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів) і автоматизованих систем, а також захист наявної в них інформації, порушено кримінальну справу за ст. 363 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі до 3-х років. Наразі речові докази вилучені й направлені на експертизу. Стосовно порушника обраний запобіжний захід – підписка про невиїзд.

Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору