Рівне:

Створення та просування сайтів

Безвиграшну серію перервано!

Спорт 10-гру, 2009, 09:459 prov 1 001
Після двох перемог БК-93 ”Пульсар” у Кубку України з баскетболу вболівальники дочекалися виграшу улюбленої команди і в чемпіонаті суперліги. Після семи невтішних поразок довгоочікувана подія сталася у суботу, коли підопічні Михайла Переверзія вдома здолали сімферопольських “Грифонів” — 83:75 (21:20, 20:15, 18:19, 24:21).
Упродовж всієї зустрічі на майданчику точилася безкомпромісна боротьба. Суперники, які до звітної зустрічі підійшли з нулями у графі перемоги, намагалися виправити цей недолік у турнірній таблиці. Три чверті пройшли за невеликої переваги господарів. Ціною надзусиль вони відривалися від сімферопольців, але ті досить швидко наздоганяли рівнян. Доля матчу вирішилася у заключній чверті. За рахунку 65:64 на користь БК-93 “Пульсар” підопічні Михайла Переверзія здійснили спурт. Упродовж чотирьох хвилин господарі не дозволили “Грифонам” здобути бодай очко. При тому самі атакували результативно. Анатолій Дубнюк, Андрій Артимович, Павло Улянко, Дмитро Антонець, Олексій Полторацький заробили п’ятнадцятиочкову перевагу для команди — 79:64. За час, що лишався було малоймовірно, що гості відіграються. А два влучні середні кидки ветерана господарів В’ячеслава Ковалевського поховали будь-яку надію у “Грифонів” на позитивний результат. Фінальний свисток зафіксував першу, і надіємося не останню, перемогу БК-93 “Пульсар” у чемпіонаті — 83:75.
У господарів відзначилися: Олексій Полторацький — 18 очок, Павло Улянко — 17, Анатолій Дубнюк — 15 + 10 підборів, Ілля Шемосюк та Андрій Артимович — по 9, Олексій Рябінін та Дмитро Антонець — по 5, В’ячеслав Ковалевський — 4, Артем Шелуха — 1. У сімферопольців найрезультативнішими були Домінітрікс Джонсон — 21, Геннадій Кузнєцов та Стефан Атанасович — по 14.
На жаль, дублери БК-93 ”Пульсар” не змогли підтримати старших товаришів і поступилися — 71:98.
Результати решти ігор: “Дніпро” — “Дніпро-Азот” — 93:85 (дублери — 78:66), “Говерла” — “Ферро-ЗНТУ” — 71:86 (51:88), “Будівельник” — БК “Київ” — 76:52 (80:73), “Кривбасбаскет” — МБК “Миколаїв” — 83:77 (94:63), “Хімік” — “Одеса” — 83:107 (80:68).
У вівторок відбувся черговий тур розіграшу Кубка України з баскетболу. БК-93 “Пульсар” приймав запорізький “Ферро-ЗНТУ” і переміг — 96:87.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 ”Пульсар”:
— Звісно, хотілося б виграти з більшою різницею, і якби хлопці до кінця виконували всі тренерські настанови, нам би це вдалося. ”Грифони” — чи не єдина команда Суперліги, проти якої наші ”великі” мали перевагу. Тому ми й зробили ставку на грі під кільцем. Коли наша команда грає як у нападі, так і в захисті в командний баскетбол, ми отримуємо результат. Лише збивається все на індивідуальну майстерність — все летить шкереберть. Наші виконавці поки що, на жаль, не можуть вирішувати долю матчу самотужки. Складно когось виділити — вся команда зіграла моментами, просто чудово. Надіюся, що перемога додасть психологічної впевненості підопічним й наступні перемоги не заставлять себе довго чекати.
Олександр Вржина, головний тренер “Грифонів”:
— Гра видалася, як і передбачалося, напруженою. Я засмучений. Не стільки грою та діями своїх підопічних, як суддівством. Так судити не можна. На багато помилок ваших гравців арбітри зустрічі просто не звертали уваги. Звичайно, і у нас вони були. Вирішальним у поєдинку став четвертий фол Вілсона, ключового гравця. Це не применшує перемоги рівнян, які домінували на позиції центру. Вітаю вас із цим.
В’ячеслав Ковалевський, гравець БК-93 ”Пульсар”:
— Думав, що вдасться краще зіграти, тим більше, що ми буквально нещодавно грали на виїзді і розбирали гру суперника. Десь щось не вийшло. Але головне — вдалося здобути першу перемогу в чемпіонаті. Надіюсь, вона буде не останньою. Своїми діями у принципі задоволений. Готовий допомагати клубу.
Дмитро Виноградов, гравець БК ”Грифони”:
— Як на мене — гра була цікавою. Могли виграти її й ми. Багато помилок у четвертій чверті зробити нам це не дозволили. Ваша команда агресивно діяла в захисті, а наші дальні не летіли у ціль. Якщо дивитися об’єктивно, сьогодні на майданчику були присутні дві рівні по силам команди. Різні по манері гри та підготовці, але однакові по силам.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору