Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівські правоохоронці затримали вбивцю громадянина Нігерії

Львівська область 15-гру, 2009, 08:169 Lobanovskiy 1 037
На початку цього року у Львові було вбито громадянина Нігерії. Трагедія сталася на трамвайні зупинці у центрі міста. Невідомий чоловік несподівано підскочив до постраждалого, вдарив його ножем у горло та втік із місця події.

Працівники міліції розглядали кілька версій убивства, склали навіть фоторобот нападника. Однак, пошуки тривалий час не давали відчутних результатів.

Втім, нещодавно оперативникам таки вдалося вийти на слід злочинця. За словами першого заступника Львівського міського управління міліції Дениса Гусашвілі, чоловіка було затримано за підозрою у скоєнні розбою та нанесення тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням ножа.

Саме «почерк», яким було скоєно ці два злочини, й наштовхнув правоохоронці на думку, що цей чоловік може бути причетним до вбивства громадянина Нігерії. Невдовзі це припущення справдилося, та й сам затриманий зізнався у скоєному.

«Було проведено ряд оперативно-слідчих дій, під час яких була отримана і явка з повинною, і детальні пояснення про обставини вчинення цього вбивства,» - зазначив підполковник міліції Денис Гусашвілі.

Як розповів сам затриманий, того вечора він гуляв по Львову. Був уже добряче напідпитку. На трамвайній зупинці у центрі міста побачив темношкірого юнака, який, як здалося чоловікові, чіплявся до незнайомої білявки. І хоча на зупинці було людно, ніхто так і не наважився заступитись за дівчину.

«Мені не сподобалось, як він з нею розмовляв, - розповідає затриманий, - Я почекав кілька хвилин. Стояв осторонь. Більшість людей вже сіли у трамвай. На зупинці лишилися тільки двоє хлопців, темношкірий юнак і ота дівчина. Тоді я витягнув ніж і напав».

Зловмисник підбіг до громадянина Нігерії та поранив його. «Вбивця діяв виключно із хуліганських спонукань. Вчинив злочин миттєво, холоднокровно. Підійшов, ударив та втік. Тому й свідків події практично не було, а ті, хто бачив його – не могли детально описати,» - зауважив перший заступник начальника ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області Денис Гусашвілі.

Вже наступного дня зловмисник утік зі Львова до іншої області. «Пересидів» там більш ніж півроку, проте нещодавно вирішив повернутися. Однак, гуляв на волі недовго. Чоловіка затримали одразу ж, як виникли підозри, що саме він причетний до вчинення цього резонансного вбивства.

Зловмисник вже провів за ґратами чималу частину свого життя. І тепер має усі шанси додати до свого тюремного стажу ще п'ятнадцять років.

Зараз правоохоронці перевіряють його на причетність до інших тяжких злочинів, скоєних на території Львівщини та інших областей.



Галина Лемішко,

ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору