Рівне:

Створення та просування сайтів

Викрили винуватця людської смерті на Львівщині

Львівська область 15-гру, 2009, 11:499 prov 892
Там три роки розшукували місцевого мешканця. Натомість виявилося, що він став жертвою злочину. Аби приховати сліди, вбивця вивіз його за два кілометри від села та закопав.

Три роки тому в селі Мацошині загадково зник місцевий мешканець. Чоловікові було під 60-ть. Незважаючи на поважний вік, він був справжнім ловеласом, мав кількох коханок. Та найбільше вчащав до сусідки: чи не щодня бігав до неї через сад. Про ці походеньки знало все село, тому ніхто й не кинувся шукати, коли одного разу він не прийшов додому. Минуло кілька днів, а джиґун усе не з’являвся.

Федір Вах, перший заступник керівника Жовківського РВ міліції:

- Ми розшукували безвісти зниклу особу три роки, більше трьох років. З 9-го липня 2006 року. От коли він пішов з дому, через деякий час звернулися рідні.

Подейкували, що чоловік залишив родину та подався на заробітки, хоча оперативники були іншої думки. Зниклий не взяв із собою ані речей, ані документів. За три роки в селі вже забули про зниклого, аж доки один із селян не натрапив на жахливу знахідку.

Федір Вах, перший заступник керівника Жовківського РВ міліції:

- Місцевий житель пішов, там є кущі такі біля залізниці в селі Мацошин, нарізати лози, щоб плести кошики, які він виготовляє. І в цей момент він побачив, як, можливо, собака, а, може, лисиця, відкопала маленьку нору, і з тої нори просто звір витягнув людський череп.

Довідавшись про знахідку, правоохоронці виїхали на місце. Розкопали і знайшли скелет людини. Розпізнати померлого було вже неможливо. Єдиною зачіпкою були незітлілі речі.

Олександр Литвин, керівник відділення Жовківського РВ міліції:

- Дружина упізнала свого чоловіка. Власне, по чому: оскільки він вийшов з дому в голубій футболочці, яка ще збереглася по даний час, і також по зубному апарату.

Хто міг таємно поховати чоловіка у безлюдному місці, за два кілометри від села? З’ясувати це було нелегко, адже минуло три роки.

Федір Вах, перший заступник керівника Жовківського РВ міліції:

- В результаті вжитих заходів, все ж таки, ми вийшли на людину, яка могла бути причетна до даного злочину. Виїхали в Київську область, з Києва привезли його сюди.

Стражі закону вирішили перевірити затриманого на детекторі брехні, і той несподівано почав детально оповідати, як все було. Між ним та вбитим вже давно назрів конфлікт через ревнощі. Того вечора коханець прибіг до сусідської хати та почав кликати жінку, однак, на порозі з’явився колишній чоловік. Ревнивий коханець кинувся на нього з кулаками. Той став захищатися.

Федір Вах, перший заступник керівника Жовківського РВ міліції:

- Відштовхнув його від себе, він вдарився головою в сходи бетонні. Подивився, що він мертвий, налякався. Взяв велосипед. Посадив його на велосипед, завіз його за село.

Тягнув убитого на велосипеді чи не два кілометри. Поблизу залізничної колії ріс густий чагарник. Саме там і поховав суперника: викопав яму, поклав тіло й засипав землею. З села поїхав, за ці роки навідувався лише кілька разів. Про жахливу таємницю нікому не казав. Та кари за злочин не уникнув.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Львівська область. НТН.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору