Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині зраджений чоловік убив суперника і тихенько поховав

Львівська область 23-гру, 2009, 09:359 Lobanovskiy 899
Вбивство трьохрічної давності розкрили на Львівщині. Чоловіка вважали зниклим, а, виявилось, що насправді він став жертвою злочину. Аби приховати скоєне, вбивця відвіз тіло за два кілометри від села, викопав могилу та самотужки поховав.

Три роки тому у селі Мацошин на Жовківщині загадково зник місцевий мешканець. Чоловіку було вже під шістдесят. Втім, незважаючи на поважний вік, вважався справжнім ловеласом. Навіть мав кількох коханок. Та найбільше вчащав до сусідки – чи не щодня бігав до неї через сад.

Про такі дідові походеньки знало все село. Тому ніхто й не кинувся шукати його, коли якось він не прийшов ночувати додому. Всі подумали, що чоловік знову десь скочив у гречку.

Проте минуло кілька днів, а дід усе не з’являвся. Тож родичі звернулися до міліції.

З того часу чоловіка розшукували, проте все безрезультатно.

У селі навіть подейкували, що гуляка залишив родину та подався на заробітки. Проте оперативники були іншої думки – чоловік не взяв із собою ані речей, ані документів. Отже, якщо й поїхав кудись, то заздалегідь цього не планував.

Минуло три роки і у селі вже почали забувати про зниклого. Аж доки один із «місцевих» не натрапив на жахливу знахідку.

Чоловік вирушив за лозою для кошиків та побачив у кущах біля залізничної колії невелику ямку, яку, вочевидь, відкопав собака. Біля розритого місця лежав людський череп, який тварина витягла із землі.

Наляканий селянин одразу подався до дружини зниклого. Розповів про те місце та порадив викликати міліцію.

Щойно правоохоронці довідались про захоронення, одразу ж виїхали туди. Розкопали його і знайшли скелет людини. Упізнати померлого було вже неможливо. Єдиною зачіпкою були речі, які ще не встигли зітліти.

Їх показали дружині зниклого. Вона підтвердила здогадки оперативників – у кущах було знайдено рештки зниклого мешканця Мацошина. Жінка одразу упізнала синю футболку, у яких востаннє бачила свого благовірного.

Проте чимало питань ще залишалось без відповіді. Хто міг таємно поховати чоловіка у цьому безлюдному місці, за два кілометри від села? І що насправді трапилось із ним? З’ясувати це було нелегко, адже пройшло вже три роки. Та навіть це не завадило вийти на слід злочинця.

«У результаті вжитих заходів ми з’ясували, хто міг скоїти це вбивство. Навіть виїхали у Київську область, аби затримати його» - розповів перший заступник начальника Жовківського РВ ГУ МВСУ у Львівській області Федір Вах.

Зловмисник мовчав усю дорогу. Вже у райвідділку став переконувати, що не причетний до скоєного. Чи справді це так – правоохоронці вирішили перевірити на детекторі брехні. Втім, чоловік несподівано змінив покази та почав детально розповідати, як усе було.

Між ним та вбитим вже давно назрівав конфлікт – через ревнощі. У цьому любовному трикутнику були і чоловік, і коханець, і зрадлива дружина, - та сама сусідка, до якої місцевий «казанова» бігав через сад.

Чоловік покинув її, щойно дізнався про невірність - подався до Києва на заробітки. Проте вже через кілька місяців приїхав, аби побачитись із дітьми.

Того вечора коханець прибіг до сусідської хати та почав кликати жінку. Проте на порозі з’явився колишній чоловік. Ревнивий дід кинувся до нього з кулаками. Той став захищатись, відштовхнув нападника так, що той звалився вниз та гримнувся головою об бетоні сходи. Побачивши, що суперник не рухається та не дихає, чоловік перелякався, адже аж ніяк не сподівався, що їхня сварка закінчиться так трагічно.

Аби приховати скоєне, зловмисник взяв велосипед та поклав туди тіло. Тягнув убитого майже два кілометри. Спочатку йшов полем, тоді звернув у хащі. Неподалік від залізничної колії ріс густий чагарник. Саме тут таємно поховав суперника - викопав яму, поклав туди тіло й засипав землею.

Повернувся до хати та вирішив, що вже вранці поїде до Києва, адже залишатися й далі у селі – вкрай необачно. За всі ці роки приїздив сюди всього кілька разів, та й то ненадовго. Про свою жахливу таємницю нікому не розказував – все тримав у собі.

Тепер чоловіку доведеться відповісти за скоєне. Його звинувачують в убивстві, вчиненому з необережності.

Правоохоронці сподіваються, що вже наприкінці грудня справу скерують до суду.

Галина Лемішко, ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору