Рівне:

Створення та просування сайтів

Валютні кредитки — поза законом

Україна і світ 24-гру, 2009, 10:099 prov 917
Нещодавно Нацбанк своїм роз’ясненням уточнив, що заборона на валютне кредитування розповсюджується і на валютні картки. Фактично, уточнив співробітник прес-служби НБУ Олексій Репін, йдеться про те, що кредитні валютні картки тепер автоматично перетворюються на дебетні — їх власники не зможуть витрачати більше грошей, ніж у них знаходиться на рахунку.
Також обмеження торкнуться і власників гривневих кредитних карток — за кордоном вони не зможуть “залізти в кредит”, тобто використовувати більше, ніж мають на рахунку. “Ключовий момент — необхідно, щоб не виникав кредит у валюті, — підкреслив Репін. — Адже раніше багато наших співгромадян не стежили за станом своєї валютної картки і допускали перевитрату засобів, розраховуючи на те, що поповнять баланс, повернувшись додому. Тепер таке неможливе, з картки можна буде зняти стільки грошей, скільки на неї покладено її власником”.
Банкіри роз’ясненнями НБУ украй незадоволені. “Це підриває всю систему карткового бізнесу. Адже відтоки засобів відбуваються не тільки з депозитів, але і з карткових рахунків, і подібні обмеження, які роблять використання кредитних карток украй незручним, сприятимуть цій тенденції”, — вважає почесний президент одного з банків Василь Горбаль.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору