Рівне:

Створення та просування сайтів

ДАІ пропонує ввести нові знаки

Україна і світ 06-січ, 2010, 14:189 prov 2 893
ДАІ пропонує ввести нові знаки


Департамент ДАІ МВС пропонує змінити правила дорожнього руху і ввести нові знаки, повідомляє газета “Сегодня” з посиланням на ДАІ. Якщо Кабмін прийме пропозиції, то водіям обмежать швидкість, зменшать кількість місць для зупинки і введуть заборону на керування автомобілем після прийняття ліків. Як повідомила газеті керівник прес-служби ДАІ Ніна Хмелевська, уряд може видати постанову до березня.
За даними „Сегодня”, з правил дорожнього руху приберуть поняття “дорога для автомобілів” (дорога з хорошим покриттям, на якій дозволено їхати до 110 км/год., у той час як на звичайних дорогах 90 км/год., на магістралях — 130 км/год.), а значить, інспектори зможуть штрафувати водіїв, які їдуть швидше, ніж 110 км/год.
Окрім того, ДАІ пропонує заборонити сідати за кермо стомленим, хворим або після прийняття ліків, які знижують швидкість реакції (є попередження в анотації до препаратів), чи передавати управління таким особам. Це, зокрема, багато препаратів від алергії, заспокійливі, знеболюючі, антивірусні і навіть краплі для очей.
“Сегодня” також зазначає, що ДАІ має намір обмежити використання автомобілів, перш за все дорогих, які ввозяться в Україну нібито тимчасово (зазвичай на три місяці, щоб їх не розмитнювати і не платити високе мито, потім вивозять на 1-2 дні і знову завозять).
На такій машині зможе їздити тільки її власник, доручення на право керування буде недійсним. Це, на думку ДАІ, зруйнує схему прихованого продажу такого автомобіля, коли угода купівлі-продажу замінюється довіреністю, щоб не платити податки. Мопеди та скутери з обсягом двигуна до 50 куб. см прирівняють до ТЗ, і на них треба отримати права категорії А1.
Зате, як пише газета, полегшиться життя велосипедистів: для них хочуть запровадити світлофори, а велодоріжки робити з асфальту червоного кольору, як це прийнято в Європі. Знак “Зупинку заборонено”, під яким зараз можна зупинитися таксисту для навантаження-розвантаження вантажу або посадки-висадки пасажирів, заборонить будь-яку зупинку. Знак “Стоп” пропонують писати латиницею “Sтор”, щоб було зрозуміло іноземцям, а перед “лежачими поліцейськими” з’явиться розмітка.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору