Рівне:

Створення та просування сайтів

Новий рік розпочали з поразок

Спорт 14-січ, 2010, 09:469 prov 1 070
Новий рік розпочали з поразок


Три матчі — три програші. Такий старт зробив БК-93 “Пульсар” у новому році. Першого фіаско наша команда зазнала у Южному проти місцевого “Хіміка” в рамках чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги — 72:85 (20:24, 15:20, 18:19, 19:22).
Матч між “Хіміком” і “Пульсаром” повинен був відбутися в Рівному, але через участь южненців у Єврочелленджі керівництво рівненського клубу погодилося приїхати в Южне і зіграти матч на майданчику суперника. Рівняни на рівних провели поєдинок із господарями майданчику. Попри це, бодай в одній з чвертей взяти гору не вдалося. Здобуваючи невеличку перевагу у кожній з десятихвилинок, “Хімік” зумів переграти БК-93 “Пульсар”.
У складі гостей відзначилися: Павло Улянко — 21 очко, В’ячеслав Ковалевський — 16, Анатолій Дубнюк — 11, Ілля Шемосюк — 9, Артем Шелуха — 5, Олексій Полторацький — 4, Дмитро Антонець та Вадим Коваль — по 3. У господарів найрезультативнішими були Олександр Кальченко та Даррел Мітчелл — по 18.
Дмитро Антонець, гравець БК-93 ”Пульсар”:
— Сюрпризів у грі не було. “Хімік” — хороша, потужна команда. Ми спочатку боролися добре, тільки багато втрат зробили, а також програли підбір на своєму щиті. В цьому і криється причина поразки. Кілька м’ячів пропустили зі швидкого відриву. “Хімік” зробив невеличкий ривок, ми потім намагалися наздогнати.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 ”Пульсар”:
— Звичайно, є багато причин нашої поразки, Дмитро вже багато чого назвав. Програючи підбір на своєму щиті, неможливо виграти гру. Величезна кількість прикрих, нелогічних помилок і склали цей розрив. Я вважаю, що “Хімік” “втік” у швидкий відрив завдяки нашим же помилкам. Якби їх не було, то й кінцівка була б цікавішою. Ключовий момент був, коли штрафні ми не забили, – на рахунку 53:51 Паша Улянка два рази був неточним, теж психологічний момент. Це основні командні помилки, які призвели до такого результату. Багато гравців у нас тільки відновлюються після перенесеного грипу, але я не виправдовую команду, незважаючи ні на що, всі повинні грати й показувати результат.
Олександр Кольченко, гравець БК ”Хімік”:
— Те, що ми виграли – це добре, але не можу сказати, що я задоволений своєю грою або грою команди. Зараз в команді очевидний спад, якась невпевненість у нападі, нервозність, не все вдається так, як раніше. Сподіваюся, сьогоднішня перемога додасть упевненості команді перед грою у Франції.
Дмитро Базелевський, головний тренер БК ”Хімік”:
— Виграли ми тому, що у нас склад фізично сильніший. Але ми не показуємо ту гру, яку можемо показати. Зараз багато компонентів – нервозність лідерів, які сподіваються на адекватні й усвідомлені дії всіх гравців, дитячі помилки на початку – не забили з-під кільця, в найвигідніших ситуаціях. Важливо, що ми перемогли сьогодні. Сподіваюся, що станеться перелом у нашій невиразній грі, з’явиться впевненість у кидку.
Наступні два поєдинки наша команда теж провела на виїзді. За згодою керівництва БК-93 “Пульсар” та БК “Одеса” поєдинки другого етапу Кубка України з баскетболу відбулися в Одесі. У неділю підопічні Михайла Переверзія поступилися 67:89 (19:21, 22:22, 11:26, 15:20), а у понеділок — 82:89 (17:25, 25:24, 23:21, 17:19). У рівнян очки набирали: Анатолій Дубнюк — 2 очки першого ігрового дня і 14 другого, В’ячеслав Ковалевський — 8 та 9, Ілля Шемосюк — 3 та 5, Вадим Коваль — 6 та 4, Павло Улянко — 17 та 0 (не виходив на майданчик), Дмитро Антонець — 11 та 9, Артем Шелуха — 4 та 10, Олексій Рябінін — 6 та 15, Олексій Полторацький — 8 та 16. В одеситів у неділю найрезультативнішим був Станіслав Балашов — 21, а у понеділок — Джерел Блесінгейм — 24. Таким чином БК-93 “Пульсар” завершила виступи у розіграші Кубка України в 1/8 фіналу.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 “Пульсар”:
— Гра складалася нерівно, після провального дебюту хлопці зібралися і відновили рівновагу сил. Цих сил, як і з Южним, нам вистачило до середини третьої чверті. Знову ми програли підбір і припустилися дуже багатьох дурних помилок, які призвели до легкого взяття кошика нашими суперниками. БК “Одеса” показав гарну результативність з периметра. У другому матчі не грав Павло Улянко, який зазнав травми. Впродовж всієї гри на майданчику були гойдалки. Свої стовідсоткові можливості не реалізували й дозволили водночас забити супернику. На жаль, нам не вистачає стабільності.
Віталій Лебединцев, головний тренер БК ”Одеса”:
— Другу половину ми попрацювали, і все стало на свої місця. Наприкінці я підпустив молодь, їм потрібно “понюхати порох”. Стефанович погано увійшов у гру, з “Києвом” він набагато цікавіше виглядав. У нас — завдання вийти далі. Заділ тепер є. Подивимося, на що його вистачить. Рівне вибрало стратегію гри зоною, в надії, що ми не заб’ємо. Тактика відносно виправдана. Треба віддати належне, рівняни в першій половині нас скрізь, де ми не допрацьовували, покарали. Як тільки ми допрацювали, все стало на свої місця.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору