Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліція Прикарпаття затримала чисельну злочинну групу на місці скоєння злочину

Івано-Франківська область 26-січ, 2010, 08:499 Lobanovskiy 967
О третій годині ночі і у 25-градусний мороз настав момент істини для оперативників обласного карного розшуку і тисменицької міліції, які успішно завершили операцію з викриття злочинної діяльності чисельної групи злодіїв. На околиці одного з сіл у Тисменицькому районі, що на Івано-Франківщині, міліціонери затримали шістьох раніше судимих осіб, котрі внадилися в села обкрадати новобудови. Ретельний аналіз низки злочинів, зареєстрованих у чотирьох районах Прикарпаття, переконував міліціонерів у тому, що в області заявилася злочинна група, яка обирає для скоєння крадіжок виключно новобудови, розташовані на окраїнах сільських населених пунктів. Стало відомо, що нічні крадії мають у користуванні власний автотранспорт. Після скоєння крадіжки зловмисники завантажували мікроавтобус краденим майном і зникали. Утім, усе таємне рано чи пізно розвінчується. На певному етапі проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції отримали вагомі підстави запідозрити у вчиненні цих злочинів групу осіб, мешканців Івано-Франківщини та Закарпатської області. Оперативники спланували заходи протидії таким чином, щоб усіх учасників групи затримати безпосередньо на місці скоєння злочину і обов’язково з речовими доказами.

Подальший перебіг подій вимагав не тільки професійних дій, але й звичайної людської витримки. Майже п’ять годин оперативники перебували в засідці у 25-градусний мороз, щоб у потрібний момент «взяти» крадіїв, як мовиться, з наявним – викраденим майном і знаряддям для скоєння крадіжок.

У ту ніч зловмисники, як зазвичай, розділили між собою ролі у скоєнні крадіжки. Одні проникали в новобудову, інші чекали сигналу під’їхати впритул до об’єкту і завантажити награбоване. Міліціонери дали їм можливість довершити «справу», однак вже востаннє. При затриманні крадії чинили опір, проте оперативники спланували операцію затримання настільки скрупульозно, що шансів утекти з місця злочину кримінальники не мали. У затриманих вилучено металевий лом, викрутки, стамески та інше причандалля, за допомогою якого вони не одного разу проникали в новобудови, демонтували вікна, двері, системи опалення. На місці скоєння злочину затримано два вантажні мікроавтобуси, якими зловмисники пересувалися і перевозили викрадене майно.

Як встановлено, до скоєння крадіжок мають причетність загалом сім осіб, шестеро з яких раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, в тому числі за крадіжки, пограбування, хуліганство. Один з затриманих розшукувався міліцією Рівненської області за обґрунтованою підозрою у вчиненні розбійного нападу. На сьогодні з’ясовано участь затриманих у скоєнні дев’яти крадіжок. Однак, як небезпідставно вважають правоохоронці, це далеко не повний злочинний доробок цієї спільноти. Членів злочинної оборудки взято під варту.

Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській област
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору