Рівне:

Створення та просування сайтів

Дебют братів Булиг

Головна 28-січ, 2010, 09:409 prov 2 070
Дебют братів Булиг


У Рівному презентували кіносценарій ігрового фільму, де висвітлена історія української першокниги — Пересопницького Євангелія. Його написали брати–близнюки Олександр та Віктор Булиги. Сценарій став частиною книги «Поєднані Волинню», де також представлено історичні нариси про відомих людей, які пов’язані з минулим нашого краю.
На сторінках видання поряд з непересічними особистостями, такими як Роман Мстиславич, Богдан Ружинський, Анна Гойська, Северин Наливайко, є нариси про українських літописців, про княжі родини Острозьких та Корецьких, володарів Рівного. А ім’я Василія Левицького - дослідника Свято-Успенської Почаївської лаври, який присвятив себе вивченню минулого цієї святині, представлено для широкого загалу вперше. Також книга “Поєднані Волинню” містить фотографії мініатюр, на яких зображені події, пов’язані з Волинню, сторінки із Пересопницького Євангелія, світлини архітектурних пам’яток, ікон, музейних подій, а також історичних постатей, краєзнавців та родини Булиг.
- Робота над виданням тривала доволі довго. Я працював над ним впродовж 1992-2009 років, – розповів автор книги Олександр Булига. – Книга розпочинається з інтерв’ю зі мною, а далі розміщеноматеріали, які друкували в наукових газетах та журналах. Назва видання “Поєднані Волинню” теж символічна. Адже всі постаті, що в ній представлені, пов’язані з Волинню. Важливе місце у книзі займає розповідь про Пересопницьке Євангеліє, яка представлена у формі кіносценарію. Ця ідея у нас з братом виникла після багаточисленних екскурсій, проведених на виставці “Спочатку було слово…”, яка експонувалася у нашому музеї. Розповідаючи відвідувачам про мандрівки унікальної книги, у моїй уяві виникли картини подій, пов’язаних з історією Першокниги. А реалізувати ідею, поки що у вигляді кіносценарію, вдалося завдяки братові Віктору. Олександр Булига сподівається, що в майбутньому викладений матеріал можна буде побачити на великому екрані.
- Як відомо, у близнюків думки переплітаються, один подумав, інший підхопив. І тому тяжко сказати, у кого ця ідея з’явилася першою,– з посмішкою додав Віктор Булига, співавтор сценарію “Першокнига”. –У своєму доробку я вже маю 5 сценаріїв, і коли Олександр сказав, що хоче писати книгу “Поєднані Волинню”, я його підтримав. Олександр писав зі свого боку, я зі свого. В результаті вийшли цікаві історичні нариси та сценарій, який ми представили на розсуд читачів. Мені було дуже цікаво працювати над цим виданням, і думаю, що ця книга - перша ластівка братів Булиг, але не остання. Книга “Поєднані Волинню” вийшла тиражем 500 примірників. Проте брати Булиги сподіваються, що все ж таки знайдуться спонсори, які допоможуть видати її більшим накладом.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору