Рівне:

Створення та просування сайтів

Вкрадена перемога

Спорт 28-січ, 2010, 09:449 prov 964
Вкрадена перемога


Якось непомітно завершилося перше коло чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги. Два заключні поєдинки змагань БК-93 “Пульсар” проводив на виїзді. Спершу у Донецьку підопічні Михайла Переверзія здобули першу перемогу (97:89), а згодом в Маріуполі зазнали чергової поразки (63:92).
Без чорношкірих легіонерів БК “Донецьк” — це зовсім інший баскетбольний клуб. Звичайно, він став не таким грізним, тому поборотися за перемогу треба було. Рівняни не тільки спробували, але й виграли — 97:89 (31:26, 19:16, 20:21, 27:26). Гості по крихтах збирали очки. Внаслідок результативних атак та вправних дій в захисті БК-93 “Пульсар” зумів у першій половині гри здобути дев’ятнадцятиочкову перевагу. Та вона згубно подіяла на рівнян. Пульсарівці розслабилися і донеччани миттєво скоротили відставання. На більше у господарів не вистачило сил та часу. Підопічні Михайла Переверзія зуміли зберегти перемогу, і фінальний свиток зафіксував рахунок — 97:89.
У складі БК-93 “Пульсар” відзначалися: Павло Улянко — 27 очок, Олексій Полторацький — 21, Артем Шелуха — 14, Анатолій Дубнюк — 13, Ілля Шимосюк 1 10, В’ячеслав Ковалевський — 7, Олексій Рябінін — 5, а у донеччан найрезультативнішими були Ростислав Кривич — 30 пунктів, Олександр Оснач — 16 та Артем Щепкін — 13. На жаль, довго порадіти за перемогу не вдалося — БК “Донецьк” знявся з чемпіонату. Автоматично результати клубу анульовано.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 “Пульсар”:
— Прикро, що знялася з суперліги цікава команда БК “Донецьк”. Ще прикріше, що у нас забрали заслужену перемогу. Ми зіграли з хорошою доволі молодою командою. БК-93 “Пульсар” непогано розпочала і довела свою перевагу до дев’ятнадцяти пунктів. На жаль, це зіграло злий жарт. Гравці розслабилися і ледь не поплатилися. Кінцівка була нервовою. Приємно, що Олексій Полторацький взяв гру на себе і зробив кілька влучних кидків. Вони вирішили долю поєдинку. Шкода, що так вийшло з БК “Донецьк”.
Наступним суперником рівнян був чемпіон України — маріупольський „Азовмаш”. Господарі досить впевнено перемогли — 92:63 (30:18, 26:10, 20:18, 16:17). Це й не дивно — команди знаходяться у різних “вагових категоріях”. Щоправда, гості намагалися на початку матчу чинити опір. Проте на довго сил та майстерності у рівнян не вистачило. З кожною чвертю маріупольці збільшували відрив. Лише в заключній десятихвилинці гості змогли виграти. Проте на кінцевий результат це аж ніяк не вплинуло.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 “Пульсар”:
— Маріупольська команда — серйозний, сильний колектив. На сьогодні нам важко змагатися з такою командою, як “Азовмаш”. Тому результат закономірний. Ми розпочали рівно і гідно відповідали на атаки чемпіона. Пропустили від Олександера чотири триочкові атаки поспіль, що десь зумовило кінцевий результат. Намагалися комбінувати, захищалися різними схемами — нічого не допомогло. На жаль, багато очок пропустили через свої непотрібні помилки. З 26 — половина є недопустимими для наших гравців!
Андрій Підковиров, головний тренер “Азовмаша”:
— Це закономірна перемога, адже склад нашої команди сильніший за склад “Пульсара”. Приємно, що зі стартових хвилин поєдинку хлопці поставилися до гри серйозно і грали з великим бажанням. Ми змогли дати можливість пограти молодим гравцям і тим самим проявити себе у “бойових умовах”.
Серед гравців БК-93 „Пульсар” відзначилися: Анатолій Дубнюк — 18 очок, Павло Улянко — 17, Артем Шелуха — 10, Вадим Коваль — 8, Олексій Полторацький — 7, Олексій Рябінін — 3. В БК „Азовмаш” найрезультативнішими були: Рамел Каррі — 29, Диметріус Олександер — 19 та Ерік Деніелз — 14.
Результати решти ігор: “Ферро-ЗНТУ” — “Дніпро” — 113:89, “Дніпро-Азот” — “Кривбасбаскет” — 73:89, МБК “Миколаїв” — “Грифони” — 94:81, БК “Одеса” — “Говерла” — 85:78 , “Хімік” — “Політехніка-Галичина” — 84:88.
Після першого кола лідирує у змаганнях київський „Будівельник” — 25 очок, на очко менше у запорізького „Ферро-ЗНТУ” і 23 пункти у „Кривбасбаскета”. БК-93 „Пульсар” з 14 пунктами перебуває на передостанній сходинці турнірної таблиці. У суботу БК-92 „Пульсар” прийматиме дніпропетровське „Дніпро”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору