Рівне:

Створення та просування сайтів

Для впровадження у поточному році комплексних енергоефективних заходів Волині необхідно майже 343 мільйони гривень

Волинська область 05-лют, 2010, 08:479 Lobanovskiy 830
Заступник голови облдержадміністрації Василь Дмитрук провів нараду, у порядку денному якої були такі питання: про плани заходів з енергозбереження на 2010 рік; стан виконання заходів зі скорочення енергоспоживання закладами бюджетної сфери у 2009 році; дотримання підприємствами житлово-комунального господарства вимог чинного законодавства щодо питомих норм енергоспоживання; про підготовку до робіт з благоустрою та забезпечення належного санітарного стану територій міст, сіл та селищ області; хід реалізації програми «Українське вугілля» та розпорядження голови облдержадміністрації від 31.12.99 № 827 «Про програму перспективного розвитку вугільної промисловості до 2010 року».
Зазначалося, зокрема, що для впровадження у поточному році комплексних енергоефективних заходів на об’єктах першої (46 заходів) та другої (255 заходів) черг необхідне спрямування коштів в обсязі близько 343 млн. гривень. Зараз проводиться інтенсивна робота щодо прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Угоди щодо регіонального розвитку Волинської області між Кабінетом Міністрів України та Волинською обласною радою». Цією угодою передбачається співфінансування зазначених енергоефективних заходів за рахунок державного бюджету на період до 2015 року на загальну суму 115 млн. гривень. Але функціонування механізму співфінансування можливе лише при відповідному спрямуванні коштів з місцевих бюджетів та залучення інвестицій.
В умовах постійного зростання вартості природного газу недоцільно здійснювати заходи щодо заміни застарілого газоспоживаючого котельного обладнання на нове газоспоживаюче.
Окремо наголошувалось на відсутності в поданих заходах відомостей про спрямування коштів на виконання пункту 1.4 розпорядження голови облдержадміністрації від 6 листопада 2009 року № 310. Цим пунктом ставилась вимога забезпечити розроблення у І кварталі 2010 року проектно-кошторисної документації на запровадження електроопалення в закладах бюджетної сфери. Також учасники наради звернули увагу на відсутність у планах заходів окремих видатків на підготовку проектно-кошторисної документації для модернізації котелень підприємств житлово-комунального господарства.
Вирішено у двотижневий термін доопрацювати плани заходів з енергозбереження на 2010 рік усіма райдержадміністраціями, міськвиконкомами (міст обласного значення), управліннями і надати їх головному управлінню промисловості і розвитку інфраструктури облдержадміністрації для узагальнення.
Відповідні протокольні рішення учасники наради прийняли також з інших питань порядку денного.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору