Рівне:

Створення та просування сайтів

Рятуючи людей, сама потрапила до реанімації

Кримінал 10-кві, 2008, 10:009 prov 1 072
Пригода, що прославила медсестру Рівненської обласної лікарні, трапилася ще минулого тижня. Героїня приїхала до Здолбунова разом із своїм семирічним сином до близьких у гості. Зустрівшись з давньою подругою, засиділися допізна. Близько першої години ночі, коли вже вирішили йти відпочивати, почули крики із сусіднього подвір’я. Вибігши надвір, жінки побачили, що горить будинок сусідів Ящуків. Галина зорієнтувалася досить швидко в надзвичайній події, розуміючи, що до будинку через палаючі двері так просто не потрапиш, вилила на себе відро з водою та увійшла в палаючу будівлю. Вона зуміла витягнути з осередку займання двох жінок: матір та дочку. Чоловіка б сама не подужала витягти, бо той був паралізований і не міг звестися на ноги та, на щастя, допоміг сусід погорільців Сергій Гульчук, який допоміг винести на свіже повітря пенсіонера. Сама ж рятувальниця, наковтавшись чадного диму, там же втратила свідомість.
Медики, які прибули на місце пригоди, відразу ж доправили Галину до реанімаційного відділення Здолбунівської райлікарні, де жінка провела добу. На щастя, на другий день жінці-рятівникові стало краще і її перевели до терапевтичного відділення.
Як повідомив помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області Віктор Козак, його керівництво вирішило нагородити Галину Кондрашову, бо не кожна людина, ризикуючи своїм життям, могла б піти до палаючого будинку. Тож, завітавши до палати, де перебуває жінка, МНСники на чолі із генрал-майором служби цивільного захисту Миколою Костюком вручили Галині почесну грамоту ГУ МНС, букет троянд та інші подарунки. А головний рятувальник області зазначив:
– Безумовно, героїчний вчинок Галини Кондрашової заслуговує на всенародне визнання та шану, — сказав начальник ГУ МНС. — І тому наше управління буде подавати її кандидатуру до організаційного комітету Всеукраїнської акції „Герой – рятувальник року” як претендента на лауреата акції від Рівненської області. За час цієї акції, яку щороку проводить Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, наші земляки вже неодноразово ставали переможцями та були нагороджені. Сподіваюся, що і подвиг Галини Кондрашової буде визнаний на державному рівні та увійде в героїчний літопис Всеукраїнської акції „Герой – рятувальник року”.
Щодо самих погорільців та їхньої оселі, то пожежники зуміли врятувати їхній дім від повного знищення вогнем і після ремонту сім’я знову може вселитися до нього. Наразі ж родину прийняла до себе їхня старша донька.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору