Рівне:

Створення та просування сайтів

Школяр врятував чотирирічного хлопчика

Кримінал 04-чер, 2008, 17:559 prov 1 272
Коли вогнеборці прибули на місце події, то побачили, що горить одноповерховий будинок. Відразу ж взялися гасити вогняну стихію. Понад годину МНСники рятували дім від повного знищення. Загасивши пожежу, рятувальники почали встановлювати подробиці загоряння. У ході розслідування цього випадку співробітники райвідділу МНС з’ясували доволі цікаві подробиці нічної пожежі. Було встановлено, що ще до приїзду вогнебоців місцевий 14-річний школяр Сергій Бурченя врятував з охопленої смертоносним димом оселі чотирирічного хлопчика.
На момент пожежі в будинку перебувала 63-річна власниця оселі Євгенія разом зі своїм малолітнім онуком Ярославом. Ближче до півночі жінка прокинулася від незрозумілого шуму, який нагадував тріск. Вийшовши на подвір’я, вона побачила, що горить дах будинку. Євгенія відразу почала кликати на допомогу людей. Першими на крик відгукнулися двоє підлітків, які були неподалік та заходилися допомагати господині рятувати з оселі майно. У паніці жінка зовсім забула про маленького онука, який спав у задимленій кімнаті. І якби не щасливий випадок, трагедії, можливо, і не вдалося б уникнути. Коли Сергій у черговий раз зайшов до кімнати, щоб винести речі, почув щось схоже на хрипіння та кашель. Підійшовши ближче до ліжка, в густому тумані диму він помітив малюка. Не роздумуючи, Сергій підхопив дитину на руки та виніс на свіже повітря. На щастя, Ярослав не встиг отруїтися чадним димом, тому відбувся лише незначним переляком. Проте хто знає, який би міг бути фінал цієї історії якби не сміливі та рішучі дії Сергія Бурчені, учня 8 класу місцевої загальноосвітньої школи. На цьому героїзм хлопців не завершився. Незважаючи на реальну небезпеку, вони винесли з будинку балон із газом, чим запобігли можливому вибуху, наслідки якого важко передбачити. На цей час причина пожежі та збитки встановлюються.
За проявлений героїзм та мужність при порятунку дитини кандидатури Сергія Бурчені подаватимуть на звання лауреата Всеукраїнської акції „Герой-рятувальник року”.
Дмитро МЕЛЬНИК,
Рівне.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

1 10-чер, 10:19

1
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору