Рівне:

Створення та просування сайтів

Восьмикласник врятував на пожежі 4-річного малюка

Останні новини 03-чер, 2008, 09:189 prov 1 103
О 00-10 01 червня 2008 року до чергової частини Корецького райвідділу ГУ МНС у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку села Устя, що розташоване за 25 кілометрів від райцентру. За сигналом тривога на місце події негайно виїхав черговий підрозділ пожежно-рятувальної служби. Прибувши на місце рятувальники побачили, що з вікон одноповерхового житлового будинку виходить чорний дим, а на горищі вирує полум’я. Не гаючи ні секунди бійці МНС кинулися на боротьбу з вогнем. Понад годину знадобилося вогнеборцям, щоб остаточно впоратися з пожежею та врятувати дерев’яний будинок від знищення. В ході розслідування даного випадку співробітники райвідділу МНС з’ясували доволі цікаві подробиці нічної пожежі. Було встановлено, що ще до приїзду вогнебоців місцевий юнак Сергій Бурченя 1994 року народження врятував з охопленої смертоносним димом оселі 4-х річного хлопчика.
На момент пожежі в будинку перебувала 63-річна власниця оселі Євгенія разом зі своїм малолітнім онуком Ярославом. Ближче до півночі жінка прокинулася від незрозумілого шуму, який нагадував тріск. Вийшовши на подвір’я вона побачила жахливу картину – полум’ям був охоплений дах будинку. Євгенія відразу почала кликати на допомогу людей. Першими на крик відгукнулися двоє підлітків, що були неподалік та заходилися допомагати господині рятувати з оселі майно. В паніці жінка зовсім забула про маленького онука, який спав у задимленій кімнаті. І якби не щасливий випадок, трагедії можливо і не вдалося б уникнути. Коли Сергій в черговий раз зайшов до кімнати, щоб винести речі, ненароком почув щось схоже на хрипіння та кашель. Підійшовши ближче до ліжка в густому тумані диму він помітив малюка, який задихався. Не роздумуючи Сергій миттєво підхопив дитину на руки та виніс на свіже повітря. На щастя Ярослав не встиг отруїтися продуктами горіння, тому відбувся лише незначним переляком. Проте хто знає, який би міг бути фінал цієї історії якби не сміливі та рішучі дії Сергія Бурчені, учня 8-го класу місцевої загальноосвітньої школи. На цьому героїзм хлопців не завершився. Не зважаючи на реальну небезпеку вони винесли з будинку балон із газом, чим запобігли можливому вибуху, наслідки якого важко передбачити. На даний час причина пожежі та збитки встановлюються.
За проявлений героїзм та мужність при порятунку дитини кандидатура Сергія Бурчені буде подаватися на звання лауреата Всеукраїнської акції „Герой-рятувальник року”. До речі слід зазначити, що це вже не перший випадок, коли учні Устинської загальноосвітньої школи, ризикуючи своїм життям, рятують людей. В березні 2007 року 13-ти річний Віктор Шилан врятував з води 40-річного непритомного чоловіка. За цей мужній вчинок школяра було нагороджено почесною грамотою Головного управління МНС та цінним подарунком (іменним годинником). Також заохотили Віктора і місцеві освітяни, вручивши юнаку диплом та матеріальну допомогу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору