Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові двоє малюків ледве не постраждали від легковажності батьків

Львівська область 22-лют, 2010, 11:329 Lobanovskiy 869
Трирічна Марічка та її братик увесь день дихали випарами смердючого клею. Дорослі просто забули прибрати тюбик з отрутою з підлоги.
Олені лише 17, а вона вже втретє готується стати мамою. Такий бебі-бум став справжнім лихом для молодої сім’ї. Батьки ледве раду дають двом малюкам, а тут - знову поповнення. На допомогу родичів сподіватися годі. І дружина, і чоловік, - сироти.
Марта Козак, керівник відділу Личаківської РДА м. Львова:
- Я думаю, що усвідомленого батьківства, на жаль, там ще немає. Очевидно, можливо, якимсь чином це з віком зв’язано, тому що вони ще занадто молоді, щоб створити сім’ю і народжувати дітей.
Уже три роки ця сім’я під опікою соціальних служб. У її помешканні коштом міста зробили ремонт, допомогли з побутовою технікою. Подружжю залишалося дбати про порядок і малюків. Та не дбає.
Марта Козак, керівник відділу Личаківської РДА м. Львова:
- Квартира знов брудна, вже стіни всі понищені, в хаті сморід. Тобто, особливого покращення тут не очікується.
Такий висновок останнього візиту правоохоронців і служби у справах дітей. Саме їдкий сморід у помешканні найбільше занепокоїв міліціонерів. На підлозі, де бавляться малюки, - тюбик із клеєм. Поряд - кульок із цим дурманом. Небезпечною отрутою діти дихають відучора. Голова сім'ї переконує: клей потрапив до квартири випадково.
Голова сім'ї:
- То клеєм не засмерджену хату…
- Засмерджену.
- То просто вчора друг зайшов і кинув зразу кульок
Вони морять малюків не лише клеєм, а й голодом. У холодильнику - порожньо. Тато вирушає до крамниці, щоб купити бодай молока.
Голова сім'ї:
- Я йшов, кажу, за молоком, і за манкою… За самим молоком я йшов.
Відтепер правоохоронці пильніше наглядатимуть за сім'єю.
Мар’яна Мавдрик, керівник відділу Львівського МУ міліції:
- Сім’я буде поставлена на облік в кримінальну міліцію у справах дітей Личаківського району, і з нею буде проводитись профілактична робота з метою недопущення правопорушень.
Поки що про позбавлення батьківських прав не йдеться, зазначають у міліції. Та невідомо, що буде далі, й чи вистачить снаги цьому ще геть юному подружжю поставити на ноги аж трійко дітей.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Львівська область. НТН.
http://ntn.ua/uk/news/society/2010/02/22/3204
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору