Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині в надії вкрасти гроші двоє задушили пенсіонерку

Волинська область 04-бер, 2010, 13:199 Lobanovskiy 934
За легкі гроші двоє шибайголів з Волині задушили пенсіонерку. Та омріяної суми в її помешканні нападники не знайшли. Напередодні господиня віддала все до копійки родичам - на зберігання.

Пограбувати 77-річну Надію Матвіївну у Волошках односельці надумали ще торік. За місцевими чутками, жінка була ледь не олігархом. І що мешкала в напіврозваленій хатині, страждала від склерозу, лиходії вирішили: стара копіює славнозвісного громадянина Корейка. Харчується як доведеться, зате під подушкою - мільйон.

Олександр, затриманий:

- Багато хто з людей каже, що в неї гроші є. Нащо вони їй. Баба збирає-збирає.

- Яка сума в неї є, ви не знали, але конкретно вирішили, що 10 тисяч?

- Так, ми вирішили по 5 тисяч взяти кожному.

Реалізувати план двоє приятелів вирішили вночі. Коли добряче заправилися оковитою, один зі зловмисників поліз у вікно, інший - вирвав защіпку на вхідних дверях. Що було далі, шокувало навіть міліціянтів.

Микола Дубій, керівник Ковельського МРВ міліції:

- Вони просто положили її на підлогу, сіли на неї, закривали рот і душили руками за шию. Від механічної асфіксії вона померла на місці. Після цього вони з місця події скрилися і намагалися утаїти цей злочин.

Та втекти від правосуддя вбивцям не вдалося. Уже за дві доби їх затримали на горищі одного з будинків. Згодом вони зізнаються: все, що винесли з хати - закривавлена фіранка. Омріяних 10 тисяч у напіврозваленій халупі не було. У переддень нападу гроші, а це - заледве 600 гривень, жінка віддала на зберігання небозі. Тож якби й хотіла відкупитися від лиходіїв, не змогла б.

Руслан, затриманий:

- Казали: "Віддайте нам 10 тисяч гривень - і ми звідси підемо".

- А вона що?

- Казала, що я таких грошей не маю. Потім задушили і пішли.

Вину обох нападників уже доведено. Парубки пишуть про каяття і звинувачують у всьому оковиту.

Олег Мартовицький, заступник керівника УМВС України у Волинській області:

- Вони цілеспрямовано йшли до бабусі. Це не випадково. Вони, як стало нам відомо, планували піти пограбувати, але по різних причинах у них це не получалось. А вже в той день горілка зробила своє і, будучи напідпитку, вони домовилися і пішли скоїли.

Попри молодий вік, обидва зловмисники вже відбували покарання. Щоправда, незначні. Тепер сядуть, щонайменше, років на10.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/murders/2010/03/04/3287
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору