Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині чоловік не розділив ініціативу товарища пограбувати таксиста

Волинська область 05-бер, 2010, 10:009 Lobanovskiy 1 016
Черговий напад на таксиста скоїли на Волині. Водія намагалися задушити мотузкою. Коли один із лиходіїв затягував її, інший просив приятеля зупинитися.

Того дня двоє друзів, Олександр і Олексій, пиячили зранку. Коли грошей на випивку не стало, вирішили обікрасти таксиста. Автівка на виклик прибула близько третьої ночі.

Станіслав, постраждалий:

- Сіли двоє. Я запитав, куди їхати, сказав впереді сидячий - "в берези!" А в заді, я ще навіть не встиг завести машину, накинув шнурівку.

Боротьба в середині "Ауді" тривала зо три хвилини. Пасажир ззаду намагався закинути Станіславові зашморга на шию. Не вдавалося, бо мотузка зачепилася на рівні носа. Помагач, що сидів спереду не втручався. Чому - наляканий таксист зрозумів згодом.

Станіслав, постраждалий:

- Не раз я його виручав побитого навіть. Купував йому похмелитися. І це, мабуть, зіграло ту роль, що він не допомагав тому, що душив. Все таки, совість якась його пробудилася. Я вже як згадую, він навіть відвертався від мене. Я кажу: "Льоша, це ти?" Він злякався, знітився.

Коли під час третьої спроби задушити зашморг дивом опинився в руках таксиста, він вискочив із автівки й побіг трасою. Перша машина, що пригальмувала на його прохання, виявилася міліційною.

Володимир Ліпич, співробітник відділу ДАІ Волинської області:

- Відразу ми посадили людину, яка до нас звернулася, в свій службовий автомобіль. І поїхали до автомобіля жертви. Вже на фарах побачили, що там двоє людей. Вони, побачивши нас, почали втікати.

Та накивати п’ятами нападникам не вдалося. За лічені хвилини їх затримали. Ось цьому, приміром, 21 рік. За плечима Олександра вже два ув'язнення, хронічний алкоголізм і пристрасть до наркотиків. Каже, коштом перевізника планував віддати борги й почаркувати з друзями.

Олександр, затриманий:

- Грошей мені треба було! Я вирішив таксиста задушити і забрати у нього виручку.

- А для чого вона вам потрібна була?

- Хотів погуляти, в барі посидіти.

У міліції кажуть: хоча зловмисники й були поруч, за ґрати сяде лише один. Другий у суді фігуруватиме як свідок.

Сергій Чижевич, перший заступник керівника Ковельського МРВ міліції:

- Друга особа не знала, що у першої виник умисел на заволодіння чужим майном. Але вони були знайомі з таксистом, і коли друга особа побачила, що цей накинув удавку, він ще сказав йому: "Що ти робиш?" Він проходить по даній кримінальній справі у нас в ролі свідка.

Порушено кримінальну справу за статтею 187-ою - розбій. З огляду на те, що її фігурант уже неодноразово бував у місцях позбавлення волі, з-за ґрат він повернеться років за десять.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/fights/2010/03/04/3289
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору