Рівне:

Створення та просування сайтів

На Прикарпатті триває місячник добровільної здачі зброї

Івано-Франківська область 15-бер, 2010, 10:599 Lobanovskiy 1 043
Сьомого березня до одного з дільничних інспекторів міліції у Верховинському районі звернувся 31-річний житель села Голови і повідомив, що хоче добровільно видати органам міліції набої до автоматичної зброї, які він виявив у старій хаті своїх родичів. Того ж дня вилучені з незаконного обігу патрони у міліцейських матеріалах фігурували, як добровільно видані, тож чоловік назавжди позбувся будь-яких проблем, які могли б виникнути у майбутньому. Слід нагадати, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів та вибухівки згідно з Кримінальним кодексом України карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі до 3 років.

Протягом березня міліція проводить місячник добровільної здачі зброї. У цей період громадяни мають можливість не тільки добровільно позбутися незаконної зброї, але й зареєструвати на себе добровільно здану зброю, якщо вона технічно справна і не перебуває в розшуку. Нагадуємо й те, що у разі добровільної здачі зброї громадянин звільняються від будь-якої відповідальності за те, що дотепер зберігав її.

Як повідомили у дозвільній службі управління громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області, з початку місячника мешканці області добровільно здали близько 30 одиниць мисливської зброї, які зберігалися без відповідного дозволу, а також 110 набоїв до вогнестрільної зброї.
Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору