Рівне:

Створення та просування сайтів

Упродовж “акції доброї волі” прикарпатці легалізували понад 180 одиниць зброї

Івано-Франківська область 08-кві, 2010, 09:019 prov 1 047
Упродовж березня органи внутрішніх справ Івано-Франківщини проводили черговий місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Вже вкотре правоохоронці надали можливість власникам незаконних стволів безкарно позбутися зброї – у період проведення акції громадяни не притягуються до жодної відповідальності, якщо з власної ініціативи позбудуться небезпечних предметів. Понад те, за бажання вони могли зареєструвати на себе добровільно здану зброю, якщо вона технічно справна і не перебуває в розшуку.

Як повідомили у дозвільній службі управління громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області, протягом місячника мешканці області добровільно здали понад 180 одиниць зброї, які зберігалися без відповідного дозволу, а також понад сотню набоїв до вогнестрільної зброї. У переліку зданих – 130 мисливських гладкоствольних рушниць та 9 – нарізних, 37 газових пістолетів та револьверів. Також за цей час в підрозділи міліції прикарпатці добровільно принесли 29 “підпільних” зразків холодної зброї. Доречно зауважити, що більшість з них належали одній особі. В Коломийський райвідділ внутрішніх справ звернувся місцевий мешканець з проханням зареєструвати на законних підставах його колекцію антикварної зброї, яка складалася з близько 20 багнетів та шпаг, виготовлених наприкінці 19 століття.

Крім того, враховуючи відповідні заяви окремих громадян, які добровільно здали необліковану зброю і висловили бажання зареєструвати її у власне користування, органи міліції після певної перевірки і досліджень зареєстрували 17 мисливських рушниць та один газовий пістолет.

Зорина Кречко, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору