Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернопільські журналісти здобули міжнародні відзнаки

Тернопільська область 17-бер, 2010, 08:069 Lobanovskiy 958
Скарбничка нагород Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії поповнилася нагородами Першого Міжнародного фестивалю тєлерадіопрограм "Калиновий острів-Польща".

Телепрограма "Тернопілля крізь роки. Кличуть гори Медобори" нагороджена дипломом І ступеня в номінації "Моя Батьківщина-Україна". Автор - Лариса Михальська, режисер - Олеся Флисак, оператор - Андрій Заяць.

Текст читав актор Тернопільського академічного драмтеатру імені Тараса Шевченка Олександр Папуша.

Радіопрограма "Стосунки" із циклу "Україна і світ" нагороджена дипломом III ступеня. Автор - Людмила Островська, оператор - Світлана Попович, режисер - Денис Рябченюк, звукорежисер - Володимир Бобик. Творчі роботи в Ольштині представляла головний редактор радіо, заслужений журналіст України Людмила Островська.

У програмі фестивалю були зустрічі із керівниками Вармінсько-Мазурського воєводства, президентами міст, старостами гмін, репрезентація спільних українсько-польських проектів, демонстрація досягнень Польщі у Євросоюзі, Найзворушливіше було чути і бачити трете покоління українців, які бережно охороняють свої національні традиції, мову, пісню, будучи великими патріотами держави Польща, у якій народилися і живуть.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося в Гурово-Ілавецькому комплексі шкіл з українською мовою навчання. Чудове приміщення, з теплими переходами, студії живопису, рукоділля, музики, співу, танців. Важлива деталь: у Польщі школи фінансує держава на 100 відсотків, а з українською мовою навчання на 113, тому, що там додаткові розходи на вивчення мови.

Мету, яку ставив захід: показати життя Польщі у Євросоюзі і збереження українства на чужих теренах, виконав. Наступний фестиваль "Калиновий острів-Польща" запланували на травень 2011 року.

Прес-служба ТернОДА
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору