Рівне:

Створення та просування сайтів

МНС робить усе можливе, щоб на Великодень запобігти пожежам

Останні новини 15-кві, 2008, 16:209 prov 1 659
На території Рівненської області знаходиться понад одна тисяча культових споруд. За останні п’ять років на цих об’єктах виникло 9 пожеж. Зокрема, в Рокитнівському, Острозькому, Сарненському, Здолбунівському, Дубровицькому та Володимирецькому районах. Найпоширенішими причинами пожеж були порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання та приладів опалення. Лише завдяки професіоналізму вогнеборців, а подекуди, і щасливій випадковості, загибелі людей під час цих пожеж вдалося уникнути. Загальна сума матеріальних збитків становить більш як триста тисяч гривень. Проте, духовний біль прихожан, у яких безжальний вогонь знищував будівлі храмів, навряд чи піддається оцінці.
Наближається Великдень. Тому і не дивно, що саме в цей період значно зросла увага співробітників держаного пожежного нагляду МНС до церковних споруд. Адже в ці святкові дні культові заклади відвідує велика кількість населення. До того ж під час служби в приміщеннях церков священнослужителі та прихожани використовують відкритий вогонь, що є вкрай небезпечним при значному скупченні людей.
З метою запобігання випадкам пожеж в культових закладах співробітниками Головного управління МНС в області проводяться рейдові перевірки протипожежного стану церковних споруд Рівненщини. В ході перевірок інспектори держпожнагляду звертають особливу увагу на відповідність вимогам пожежної безпеки шляхів евакуації, справність і надійність існуючої електромережі, наявність первинних засобів пожежогасіння. Зі священнослужителями області проводиться роз‘яснювальна робота щодо дотримання вимог пожежної безпеки та обережного поводження з вогнем під час Пасхальних церковних служб. Кожному священику вручена пам‘ятка про порядок дій у разі виникнення пожежі. Крім того, в найбільших храмах області у Пасхальну ніч чергуватимуть спеціалісти МНС, члени добровільних пожежних дружин, бійці відомчої та місцевої пожохорони. Рятувальники МНС роблять усе від них залежне з тим, аби ніщо не затьмарило радість найвеличнішого християнського Свята.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору