Рівне:

Створення та просування сайтів

Рятувальники МНС опікуються безпекою під час Великодніх свят

Кримінал 16-кві, 2009, 17:369 prov 1 082
На території Рівненської області знаходиться більше однієї тисячі культових споруд. За останні п’ять років на цих об’єктах виникло 9 пожеж.
Зокрема, в Рокитнівському, Острозькому, Сарненському, Здолбунівському, Дубровицькому та Володимирецькому районах. Найпоширенішими причинами пожеж були порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання та приладів опалення. Лише завдяки професіоналізму вогнеборців, а подекуди і щасливій випадковості, загибелі людей під час цих пожеж вдалося уникнути. Загальна сума матеріальних збитків становить понад триста тисяч гривень. Проте духовний біль прихожан, у яких безжальний вогонь знищував будівлі храмів, навряд чи піддається оцінці.
Тому і не дивно, що саме в цей період значно зросла увага співробітників державного пожежного нагляду МНС до церковних споруд. Адже в ці святкові дні культові заклади відвідує велика кількість населення. До того ж, під час служби в приміщеннях церков священнослужителі та прихожани використовують відкритий вогонь, що є вкрай небезпечним при значному скупченні людей.
Для запобігання випадкам пожеж в культових закладах співробітники Головного управління МНС в області проводять рейдові перевірки протипожежного стану церковних споруд Рівненщини. В ході перевірок інспектори держпожнагляду звертають особливу увагу на відповідність вимогам пожежної безпеки шляхів евакуації, справність і надійність існуючої електромережі, наявність первинних засобів пожежогасіння. Зі священнослужителями області проводиться роз‘яснювальна робота щодо дотримання вимог пожежної безпеки та обережного поводження з вогнем під час Пасхальних церковних служб. Кожному священику вручили пам‘ятку про порядок дій у разі виникнення пожежі. Крім того, в найбільших храмах області у Пасхальну ніч чергуватимуть спеціалісти МНС, члени добровільних пожежних дружин, бійці відомчої та місцевої пожежної охорони. Рятувальники МНС роблять усе від них залежне того, аби ніщо не затьмарило радість найвеличнішого християнського Свята, — повідомила прес-служба ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору