Рівне:

Створення та просування сайтів

Посібник із захисту від радянських шпигунів

Україна і світ 01-кві, 2010, 09:359 prov 826
У Великобританії готується до повторної публікації секретний буклет часів холодної війни про те, як не потрапити в руки шпигунів з Радянського Союзу. Як повідомляє GZT.ru, посібник “Their trade is treachery” (дослівно “Їх ремесло - зрада”) обсягом в 59 сторінок були видано контррозвідкою MI5 у 1963 році, і він таємно поширювався серед громадян Великобританії. Мета буклету — попередити британців, які займають стратегічні посади, про діяльність радянських шпигунів і навчити громадян Великобританії розпізнавати іноземних розвідників.
У книзі з позначкою “Тільки для службового використання” є глави під назвою “Як перешкодити шпигунові”, “Як стати шпигуном в очах росіян” (за шість простих уроків) і “Як не стати шпигуном” (за шість далеко не простих уроків).
Буклет попереджав британців про те, що радянські шпигуни можуть наблизитися до них будь-якими способами - шляхом надання сексуальних послуг, шантажу, хабарництва або стеження. Британцям слід бути якомога уважнішими, щоб не дозволити радянським шпигунам використовувати їх як інформаторів, запевняв анонімний автор брошури.
Буклет має вийти друком у червні 2010 року. Його можна буде придбати за 8,99 фунтів стерлінгів ($ 13).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору