Рівне:

Створення та просування сайтів

Убили чоловіка за тисячу гривень

Кримінал 01-кві, 2010, 09:539 prov 867
Убили чоловіка за тисячу гривень


До чергової частини Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області зателефонував схвильований місцевий житель Анатолій, який повідомив, що у вечірню пору в лісопарковій зоні міста він виявив бездиханне тіло невідомого чоловіка. Як згодом встановили правоохоронці, загиблим був 46-річний підприємець Валерій із селища Рафалівка Володимирецького району. За висновком судмедекспертів, його смерть настала внаслідок перелому кісток склепіння основи черепа та забою головного мозку. За даним фактом було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, а правоохоронці відразу ж почали відпрацьовувати різноманітні версії та з’ясовувати подробиці останніх годин життя Валерія.
Цей громадянин хоч і був прописаний у Рафалівці, та фактично мешкав із родиною у Кузнецовську, де винаймав житло і мав кіоск на місцевому ринку. У вечірню пору він остерігався повертатися додому з виручкою, та того злощасного вечора у його кишені лежало 1000 гривень – гроші, які позичив у сестри для лікування дружини. Працівники міліції, шукаючи підозрюваних у нанесенні Валерієві тяжких тілесних ушкоджень, не стали відкидати й версію про пограбування. Але попри всі оперативно-розшукові заходи затримати зловмисника за гарячими слідами не вдалося.
Та минулого тижня в поле зору працівників Кузнецовського МВ УМВС потрапили відразу двоє підозрюваних. Ними виявилися 19-річні юнаки. Один – житель Володимирця, а інший, раніше судимий за крадіжку, мешкав в селі у Володимирецькому районі. І поступово ниточка-зачіпка, за яку ухопилися міліціонери при спілкуванні з молодиками, почала розплутувати клубок тяжкого злочину.
Юнаки своєї провини заперечувати не стали, адже декілька останніх тижнів обом не давало спокою передчуття, що за ними ось-ось прийдуть із міліції. Вони дали покази, що того злошасного дня приїхали в Кузнецовськ, щоб погуляти та розважитися. У їх розумінні справжні чоловічі розваги обов’язково мали бути зі спиртним. Тому й пили молодики усе, що “горить”. Надворі сутеніло, коли поблизу місцевого ринку добряче захмелілі юнаки побачили Валерія. Чоловік, спокійно повертаючись додому, звернув на стежину, що губилася у міському парку. У руках він ніс пакет із продуктами – картоплею, мукою, молоком і солодощами, які придбав, аби потішити двох доньок.
План пограбування визрів у головах приятелів миттєво, тим паче, що їм аж ніяк не хотілося повертатися додому, а їхні фінанси уже “співали романси”. Юнаки за лічені хвилини знайшли на ринку стіл, від якого відламали ніжку – металеву трубу, і пішли за майбутньою жертвою. Віддалившись метрів на двісті від людної дороги, хлопці підскочили до чоловіка та вдарили його трубою по потилиці. Валерій впав, та за мить, зібравши останні сили, спробував підвестися. Тоді нападники нанесли ще декілька ударів. Коли ж зрозуміли, що жертва помирає, кинулися перевіряти кишені. В одній з них виявили тисячу гривень та зі своєю здобиччю дременули з парку.
Як згодом юнаки зізналися старшому слідчому Кузнецовського міськвідділу міліції підполковнику міліції Анатолію Войтовичу, гроші, за які 46-річний підприємець поплатився життям, вони прогуляли. Наразі підозрюваних за рішенням Кузнецовського міського суду заарештовано. Вони перебувають у слідчому ізоляторі. За нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, їм загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. На даний час усі нюанси та обставини скоєння злочину встановлює досудове слідство.
Марина НОНКА,
ВЗГ УМВС
в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору