Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельничанин після ДТП вже 4 роки прикутий до ліжка

Хмельницька область 13-кві, 2010, 08:339 Lobanovskiy 946
Уже чотири роки прикутий до ліжка двадцятип’ятирічний парубок із Хмельниччини. 2006-го він став жертвою жахливої ДТП, а розслідування триває й досі. Батьки постраждалого хвилюються, що винуватець вийде сухим із води. Олександр Дем'янчук на власні очі спостерігав за роботою правоохоронців.

Пізно ввечері у селищі Димері помітили кілька автівок ДАІ та десяток людей. Усі щось виміряли, нотували. Перехожих заспокоювали: нічого страшного не сталося. Принаймні, цього вечора. А от рівно чотири роки тому на цьому місці дев’ятка збила парубка. Ця дівчина бачила все на власні очі, й тепер укотре переповідає слідчим давні події. Як опівночі йшла із Сашком, аж раптом він зник. На шаленій швидкості у хлопця в’їхала автівка і потягла його вперед. Машина зупинилася тільки за кілька десятків метрів. Поряд лежав непритомний Сашко.

Галина Герега, лікар-невролог:

- Отримав важку крайньоскелетну полі травму, черепно-мозкову травму, забій головного мозку з крововиливом, субдоральну гематому з тетраплагією, з геніальною контрактурою верхніх кінцівок з порушенням функцій тазових органів, повною мовною афазією.

Чотири місяці двадцятиоднорічний Сашко пролежав у комі. Батькам навіть пропонували вимкнути апарати підтримки життя, та вони відмовилися.

Олександрів батько обурюється: водій, що збив його сина, досі на волі. Але ж є свідки, які перед самісінькою ДТП бачили його напідпитку в місцевій кав’ярні. Міліціянти це заперечують. За чотири роки справа так і не дійшла до суду. Її двічі закривали і щоразу міняли слідчих. Тепер матеріали передали до обласного слідчого управління.

Григорій Козлик, батько постраждалого:

- Помінявся новий слідчий, бо справу забрали з Вишгорода до Києва, і, я бачу, ці люди віднеслися з хорошої сторони до відтворення.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції в Київській області:

- Доручили відповідальному слідчому, він проводить зараз відтворення з двома сторонами, щоб не було претензій. Зважаючи на довге розслідування, потрібно підійти по-новому.

Слідчий експеримент триває годину. Весь час батько постраждалого хлопця спостерігає за слідчими. Каже, вони ніби повертають час назад. Шкодує, що здоров’я сина так само не повернеш. Зі сльозами на очах чоловік розповідає, як удвох із дружиною намагаються поставити сина на ноги.

Григорій Козлик, батько постраждалого:

- Беру листок із календаря. Він подивиться - і рахує рукою, яке число - натискає рукою. Якщо сімнадцяте - сімнадцять разів стискає.

Батьки Сашка сподіваються на допомогу всіх небайдужих. Якщо ви бажаєте чимось зарадити Олександру, телефонуйте за номером, що зараз на екрані.

Олександр Дем'янчук, Олександр Кругліков, Олександр Данилов. НТН.



Козлик Григорій Іванович
Тел: (067) 163-36-30
Код ЕДРПОУ 2074512716 Райфайзен Банк Аваль
№ рахунку 26205724435
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору