Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині відбулася прем’єра дитячої вистави, підготовленої обласним ляльковим театром спільно з рятувальниками МНС

Рівненська область 20-кві, 2010, 08:549 Lobanovskiy 958
В неділю 18 квітня в Рівненському ляльковому театрі не було де яблуку впасти. І це не випадково, адже цього дня в театрі відбувався прем’єрний показ дитячої вистави під назвою „Прогулянка в чарівному лісі”. Ще за довго до початку вистави хол театру був вщент заповнений дітьми з батьками. Проте, жоден з присутніх не нудьгував – юні глядачі з цікавістю розглядали виставку малюнків своїх однолітків на протипожежну тематику, приймали участь у веселих вікторинах та конкурсах. Дорослі мали можливість оглянути виставку експонатів аварійно-рятувального спорядження, переглянути відеоролики про роботу пожежно-рятувальних підрозділів МНС Рівненщини тощо. В цій веселій невимушеній атмосфері час летів непомітно. І ось в холі зазвучав приємний дзвіночок, який покликав усіх присутніх до глядацької зали. Ще хвилина, і в театрі не залишилося жодного вільного місця.
Коли в залі згасло світло, на сцені з’явилися головні герої вистави – маленький хлопчик Андрійко та його ровесниця Соня. За сценарієм друзі вирушають у чарівний ліс, де протягом усього дійства з ними трапляються усілякі надзвичайні пригоди. Спочатку глядачі побачили, яке страшне лихо можуть накоїти забави з сірниками та як слід поводитися в разі виникнення пожежі. Також, діти почули, яку загрозу криє в собі лід на водоймах та як правильно надавати допомогу потопаючому. Автори вистави торкнулися теми збереження навколишнього середовища та як поводиться в лісі з тваринам, не оминули і правил орієнтування на місцевості коли загубився у лісі. Наприкінці вистави головні герої разом із Соніним батьком - рятувальником МНС, провели з маленькими глядачами вікторину, щоб закріпити набуті знання.
В залі серед глядачів прем’єрного показу було чимало і справжніх рятувальників. Тому для оцінки рівня знань дітлахів на сцену запросили заступника начальника Головного управління МНС у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Анатолія Полюшкевича. Пан полковник подякував усьому авторському „цеху” театралів за підготовлену виставу та висловив переконання, що така співпраця рятувальників, працівників культури та освітян дасть можливість сформувати у дітей навички правильного порядку дій на випадок виникнення будь-якої надзвичайної ситуації та збереже не одне дитяче життя. А щодо оцінки рівня відповідей глядачів на питання вікторини, то за висновком Анатолія Полюшкевича діти заслужили оцінку відмінно. Після цього юні глядачі влаштували справжню фото сесію з офіцерами МНС на згадку.
В даний час за дорученням начальника Рівненського облуправліня МНС Володимира Оглоблі рятувальники спільно з відомствами освіти та культури облдержадміністрації розробляють графік гастролей лялькового театру по навчальним закладам усіх без винятку районів Рівненщини з тим, щоб повчальну виставу з основ безпечної життєдіяльності мали змогу переглянути якомога більше юних глядачів.

Підполковник служби цивільного захисту Віктор Козак Помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору