Рівне:

Створення та просування сайтів

“Нафтогаз України” одержить кредит у 2 мільярди євро

Україна і світ 10-бер, 2005, 15:359 prov 1 193
Угоду з фінансування підписали заступник міністра палива й енергетики України – голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Івченко і член правління “Deutsche Bank” Тессен фон Хайдебрек.

За словами пана Івченка, кредит повинен бути погашений упродовж 5-7 років, його середньорічний відсоток складає близько 8%.

Передбачається, що виділену суму буде спрямовано на модернізацію нафтогазотранспортної сфери, геологорозвідки, реалізацію інших проектів.

Він також не виключив, що ці гроші можуть використати для добудови нафтопроводу “Одеса-Броди” до польського Плоцька, а також їх можуть застосувати для участі України в тристоронньому газотранспортному консорціумі з Німеччиною і Росією.

Кредит можуть також спрямувати на модернізацію видобутку газу в Україні для того, щоб збільшувати її в середньому на 2 млрд. куб м на рік.

Пан Івченко сказав, що за умовами надання кредиту в української сторони є право визначати, як його використовувати.

За інформацією голови “Нафтогаз України”, ці гроші отримано компанією безпосередньо, а не під урядові гарантії, що, на його думку, свідчить про довіру “Deutsche Bank” до керівництва “Нафтогаз України”.

“Це говорить про те, що такий серйозний інститут довіряє керівництву “Нафтогаз України” як европейськоінтегрованому”, – сказав пан Івченко.

Одночасно він акцентував увагу на факті особистої довіри йому й особистим контактам. “Фактично вони чекали мого призначення” – зазначив він.

За словами Олексія Івченка, він особисто вів підготовку цієї угоди, відзначивши, що колишнє керівництво “Нафтогаз України” не причетно до цієї угоди.

Підписання договору відбулося в присутності Президента Віктора Ющенка, який перебував у Німеччині з офіційним візитом.

“Нафтогаз України” є монополістом з транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим видобувником і продавцем газу і найбільшим видобувником нафти в Україні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору