Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна починає добувати нафту в Єгипті

Україна і світ 21-гру, 2006, 15:439 Lobanovskiy 1 095
НАК Нафтогаз України підписала угоду про розробку єгипетського нафтогазоносного блоку AESE.
На початку червня минулого року Нафтогаз був визнаний переможцем тендеру, і компанія приступила до аналізу геофізичних даних AESE.
Нафтогаз запропонував за три роки вкласти в пошук вуглеводнів на території AESE 20,2 мільйона доларів. Це виявилося кращою пропозицією серед учасників, повідомили в прес-службі НАК. Компанія акумулює ці кошти самостійно, без залучення кредитних ресурсів.
Відповідно до підписаної угоди, НАК повинна почати роботу на блоці протягом півроку. Загальний термін дії — 27 років, перші три роки з яких виділені на розвідувальні роботи.
З 2010 року Нафтогаз розраховує почати видобуток на блоці, для чого разом з ЕГНК буде створено компанію-оператора проекту в співвідношенні 50% на 50%.
Окупити свої капіталовкладення Нафтогаз планує за п’ять з половиною років після початку промислового видобутку. Після того як проект окупиться, НАК буде одержувати 15-19% продукції в залежності від досягнутих обсягів її видобутку. Експерти вважають, що щорічно на блоці AESE можна добувати 2-2,5 млн. тонн нафти.
Загальна площа нафтогазоносного блоку Alam El Shawish East (AESE) перевищує 900 квадратних кілометрів. Прогнозні ресурси нафти, за оцінкою ДП Науканафтогаз, складають не менше 73,5 млн. тонн (категорія З-3), що відповідає 90% усіх розвіданих запасів нафти, розташованих на суші України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору