Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині зафіксовано вбивство червонокнижної тварини - зубра

Чернівецька область 23-кві, 2010, 13:279 prov 1 127
Знову вбили зубра на Буковині. Науковці шоковані: якщо за такий короткий проміжок часу знищили двох червонокнижних тварин, то їх, мабуть, постійно вбивали й раніше. Без жорстокого покарання для браконьєрів рідкісних тварин в Україні не залишиться зовсім.

Залишки шкіри та внутрішні органи зубра знайшли на території лісомисливського господарства. Зловмисників почали шукати, і вже за тиждень до міліціянтів прийшов мешканець села Долішнього Шепоту. 32-річний чоловік каявся, що вбив рідкісну тварину. Він добровільно здав рушницю, з якої вполював звіра.

В'ячеслав Хабайло, керівник сектору УМВС України в Чернівецькій області:

- Все це відбувалося вночі. До речі, це молодий зубр. Для власного вживання - це ж було напередодні Пасхи, 2 числа. Рештки він, як міг, ховав на території лісництва. І після цього, коли його просили відновити картинку для того, щоб де знаходяться рештки, то він вже не міг показати.

За словами правоохоронців, це вже вдруге полюють на зубра. Нещодавно затримали мисливців, які вбили тварину в селі Банилові-Підгірному. Чому ці випадки почастішали, науковці пояснюють просто.

Володимир Череватов, завідувач кафедри зоології та гідробіології Чернівецького національного університету:

- Якщо протягом такого короткого часу вбили двох зубрів, то, мабуть, їх вбивали і раніше, постійно їх вбивали, тому їх зараз така низька чисельність. Просто зараз, коли в Україні почала діяти програма по збереженню зубра, коли почала цікавитись і преса, і наука зубрами, то зберегти це в таємниці, кожне вбивство кожної особини, надзвичайно важко. Тому ми бачимо підряд два випадки.

Проти безробітного буковинця порушили кримінальну справу. За вбивство тварини з Червоної книги йому загрожує чималий штраф, а то й позбавлення волі до трьох років.

Ольга Стратійчук. Ярослав Левицький, Чернівці, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/murders/2010/04/23/3628
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору