Рівне:

Створення та просування сайтів

З Чернівецької області до Румунії втекли десять зубрів

Україна і світ 18-бер, 2010, 10:269 prov 1 072
Українські рідкісні тварини втікають за кордон. Як стверджують в Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, торік до сусідньої Румунії з Чернівецької області перекочувало 10 зубрів.
Щоб зберегти у Чернівецькій області місцеву популяцію червонокнижних зубрів, їх спочатку перерахують, а потім, якщо знайдуть гроші, оселять у природньому вольєрі, повідомляє ZIK.
Остаточні дані про кількість місцевої популяції цих рідкісних тварин лісівники області отримають за результатами їх обліку, який розпочали з 1 березня.
Для його проведення організовано експедицію, до участі у якій залучено понад 30 працівників єгерської служби, лісового господарства та екологічної інспекції, які мають дослідити Сторожинецький, Путильський та Вижницький райони, де мешкають ці унікальні лісові велетні.
За даними 2009 року на території Чернівецької області було 79 зубрів. Одного з них знищили браконьєри, яких вже затримали, а щонайменше 10 тварин перекочувало до Румунії.
Для збереження місцевої популяції зубрів лісівники пропонують створити на заповідній території природний вольєр площею не менше 60 гектарів.
Але для втілення цієї ідеї вони просять знайти в обласному бюджету 1,5 млн. грн. на облаштування вольєру, а також виділяти щонайменше по 30 тисяч гривень на корми для утримання зубрів.
Депутати обласної ради цю пропозицію ще вивчають.
Відзначимо, що у Вінницькій області українських зубрів полюбляють відстрілювати російські політики. Ну а на Буковині вже в січні місцеві браконьєри застрелили одного зубра. Міліція цю справу проігнорувала.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору