Рівне:

Створення та просування сайтів

УБОЗ затримав групу злодіїв

Останні новини 08-кві, 2009, 13:219 prov 974
Рівненське Управління БОЗ затримало групу квартирних крадіїв, які упродовж дев’яти років обчищали помешкання рівнян Когось вони залишили без побутової техніки, комп’ютерів чи ноутбуків, інших – без грошей і коштовностей... Тишком-нишком потрапляючи «у гості» до рівнян, квартирні «ловкачі» не гребували нічим, що могло зацікавити скупників і на чому можна було розжитися. А наостанок могли зазирнути до холодильника й «вимести» його вміст. Та днями свято на їх вулиці скінчилося… Про це нам повідомив заступник начальника УБОЗ УМВС України в Рівненській області Михайло Крук.
– Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області була викрита злочинна група, яка протягом 2000-2009 років скоювала крадіжки з квартир громадян на території обласного центру, – каже Михайло Дмитрович. – Вони потрапляли до чужих помешкань через кватирки, балкони, вікна, а також шляхом підбору ключів та зламу серцевини замків…
Рівнянина Василя, який мешкає в одній з дев’ятиповерхівок на вулиці Волинської Дивізії, обікрали у минулому році. Зловмисники скористалися відсутністю господаря та «зайшли» до його оселі через вікно.
– Я живу на першому поверсі, – каже Сергій. – На вихідні поїхав до родичів у село. У квартирі нікого не лишилося, бо я живу один. Коли повернувся, то перше, що побачив – вибите вікно. Що у мене вкрали? Два золотих ланцюжка і один позолочений, курточку, спортивний костюм, відеомагнітофон, ноутбук… На кухні стояла поламана «мікроволновка», то її теж забрали. Навіть холодильник вичистили…
І таких потерпілих правоохоронці на даний час нарахували більше півтора десятка. Та це, певна річ, не межа. Адже підозрюваних потягло на відвертість, і вони тепер мало не щодня розповідають про нові факти та епізоди у явках з каяттям.
– У результаті проведення оперативно-розшукових заходів було вилучено ряд предметів, викрадених з помешкань громадян, знаряддя скоєння крадіжок, що безпосередньо вказують на злочинну діяльність даної групи, – зауважує Михайло Крук.
Відносно її учасників на даний час порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 КК України. Ряд підозрюваних за рішенням суду перебуває під вартою. Управлінням БОЗ проводяться подальші заходи щодо виявлення можливих фактів скоєння крадіжок та інших злочинів цією групою на території міста та області.
За наявною наразі інформацією, дану злочинну групу очолював 27-річний житель обласного центру, який розподіляв ролі, здійснював безпосереднє керівництво в підготовці та вчиненні злочинів, забезпечував їх фінансування. Іншим членам групи на даний момент виповнилося по 27-31 рік. Тож, дехто з них «розпочинав» оволодівати азами «ремесла» у 21, якщо не раніше...
Викрадені речі, гроші та дорогоцінності після скоєння крадіжок «ловкачі» зберігали на квартирі однієї з учасниць групи, згодом вони збували ювелірні вироби через ломбарди міста, а побутову та оргтехніку – через скупників. Періодично з метою маскування крадії припиняли свої «вилазки» та «залягали» на дно. Та тепер декому з них, найімовірніше, доведеться засинати, лягаючи на не надто зручні тюремні нари, — повідомив ВЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору